What to do in januari?

Blog What to do in januari met tips voor wat u kunt ondernemen in januari

Januari is de maand om lekker uit te rusten na de veelal drukke maand december met diners, feestdagen en andere uitjes. Of om juist vol energie aan iets (nieuws) te beginnen.

Dus hoe pakken we het aan in januari?

Bibliotheek

Als u kiest voor lekker rustig aan doen, dan is het misschien een idee een abonnement te nemen bij de bibliotheek. Op die manier heeft u een uitje (altijd goed voor de beweging en er even uit zijn) om vervolgens heerlijk met een boek op de bank te gaan zitten. In dit overzicht kunt u snel zien wat de dichtstbijzijnde bibliotheek voor u in de buurt is: https://www.bibliotheekatlas.nl/atlas.

Een bibliotheek is al lang niet meer een plek waar je alleen maar boeken kunt lenen; vaak is het een plek van waaruit allerlei andere activiteiten gedaan of georganiseerd worden. De moeite waard om eens een kijkje te nemen.

De bibliotheek voor het lenen van boeken, maar ook veel meer!

 

Netflix

Lekker bijkomen van een drukke maand kan natuurlijk ook door naar leuke series of films te kijken bij bijvoorbeeld Netflix, Videoland, HBO, NPO plus of andere media aanbieders. Het grote voordeel is dat u series in een keer door kunt kijken, niet afhankelijk bent van uitzendschema’s en zelf bepaalt wanneer u kijkt. Waarom niet eens in de ochtend, met een lekker huispak aan en een kop koffie bij de hand? Relaxter wordt het niet!

Netflix series en films kijken

 

Kleurboek voor volwassenen

Nog iets anders dat heel ontspannend is; heeft u wel eens van kleurboeken voor volwassenen gehoord? Het klinkt misschien wat gek, maar kleurboeken zijn helemaal hip! U kunt er uw creativiteit in kwijt, kost weinig ruimte, is gemakkelijk op te pakken en iedereen kan het! Om het in huis te krijgen kunt u googelen op “kleurboek voor volwassenen’. Er is oneindig veel keus: natuur, bloemen, dieren, madela’s en nog veel meer.

 

Recepten opschrijven

Ook leuk is om favoriete recepten in een mooi boek of schrift met harde kaft op te schrijven, misschien wel voor elk (klein) kind een eigen boek. Een heel dierbaar cadeau. Zo gaan de familierecepten niet verloren en organiseert u een mooi herinneringsboek. Immers, iedereen kan zijn favoriete recepten er in schrijven en het is zo leuk om al die handschriften en recepten te zien door de jaren heen. Vergeet niet de datum er bij te zetten en misschien ook van wie u het recept weer gekregen heeft of bij welke gelegenheid het gemaakt wordt.

Mocht het na een paar weken dan toch gaan kriebelen dan zijn er een heleboel dingen om te doen die rustig opgepakt kunnen worden.

Al uw favoriete recepten opschrijven


Kasten opruimen

Een voorbeeld is het opruimen van die kast waar u al zo lang tegen aan hangt. Wij hebben over het opruimen van de kledingkast al eens een blog geschreven, maar er zijn ook andere kasten die misschien eens aan een grote opruimbeurt toe zijn. Heel inspirerend is om eens te kijken naar korte filmpjes van Marie Kondo. Zij heeft hele handige tips, eigenlijk een methode, om op te ruimen. Juist als het een hele klus lijkt; https://www.netflix.com/nl/title/80209379

Al uw kasten opruimen


Sporten

Iets waar u misschien ook al vaker aan gedacht hebt, maar waar het niet van komt: sporten.

Wist u dat er bij heel veel sportscholen groepslessen gegeven worden voor 65-plussers? Op tijden die eigenlijk heel fijn zijn, rond het middaguur, of in de loop van de ochtend. Een mooie ‘break’ en natuurlijk super goed om gezond en fit ouder te worden. Niet langer twijfelen, gewoon doen! U ontmoet hier mensen met hetzelfde doel, die waarschijnlijk ook eerst getwijfeld hebben voordat ze de stap zetten. Geef bij uw zoekpagina ‘sport’ en uw woonplaats in en alle mogelijkheden staan op een rijtje.

Contact met vrienden

En wat dacht u er van om het adressenboek eens open te slaan, de telefoon te pakken en die oude vriendin of vriend eens te bellen om een afspraak te maken of eens bij te praten. Het geeft energie en de mogelijkheid om leuke herinneringen op te halen bij een kop koffie, lunch of wandeling.

Er zijn natuurlijk nog talloze andere mogelijkheden om het jaar mee te beginnen, die schieten u nu vast wel te binnen!

Seniorenkleding online winkelen

Als u tijdens het televisie kijken, lekker op de bank een boek aan het lezen bent of uw kleding aan het reorganiseren bent, is het winkelen voor kleding wellicht een mooie toevoeging.  Eerst eens kijken wat er voor aanvulling er op de garderobe nodig is. Wat mooie tops of een lekker vest, of nog een andere kleur van die fijne broeken met elastiek rondom bijvoorbeeld.

Bij DRESSYOURPARENTS hebben we alle collecties duidelijk op de website staan, kunt u makkelijk selecties aanbrengen en zijn alle artikelen goed te bekijken door in te zoomen. Helemaal makkelijk is de maathulp (voor zowel dames als heren) bij alle items. U voert enkele maten in en u krijgt de juiste maat voor de betreffende broek, blouse, top of vest. 

De grootste collectie broeken met elastiek rondom vindt u hier. Voor heren vindt u broeken met elastieke band in de taille in vele kwaliteiten, zoals jeans, corduroy en katoen. Met ongeveer 400 damesbroeken met elastiek rondom slaagt u altijd; Verschillende kwaliteiten, dessins, merken, modellen en merken. Populaire merken zoals Toni, Brax Raphaelle, Gardeur en Zerres.

En als er vragen zijn neem dan gewoon even contact met ons op. Dat is waar DRESSYOURPARENTS voor staat: gemakkelijk kopen van comfortabele kleding voor stylish seniors!

 

 

Meer posts