Verzorgadvies

Wij leggen hier uit hoe u de verschillende materialen van onze artikelen behandelt

Om er voor te zorgen dat u zo lang mogelijk kunt genieten van de kleding die u bij ons heeft aangeschaft, hebben wij voor u een aantal tips op een rij gezet. Wij gaan hier dieper in op de behandeling van bepaalde materialen en verder geven wij u nog wat extra wastips. Wij hopen dat u hier wat aan heeft en dat u onze kleding lang en met veel plezier kunt dragen!

Denim

Uw jeans behouden het langst kleur als u ze binnenstebuiten wast. Laat natte spijkerbroeken nooit lang in de wastrommel zitten. Dit voorkomt ongewenste vale plekken en plooien in de stof. Bij hele donkere jeans kan het voorkomen dat ze afgeven. Kijk dus bijvoorbeeld uit met het zitten op witte stoffen banken. Ook met uw schoenen dient u op te letten, de spijkerstof kan ook afgeven op uw suède schoenen. Ter voorkoming kunt u bijvoorbeeld uw suède schoenen goed inspuiten met een beschermende spray.

Grove knitwear

Bij grove en zware knitwear staat niet altijd in het wasvoorschrift vermeld dat u het kledingstuk het beste liggend kunt laten drogen. Als u deze kleding liggend droogt, blijft de pasvorm het langst behouden en kunt u optimaal lang genieten van uw kleding. 

Linnen

Een linnen kledingstuk krijgt u na het wassen weer in vorm door het met stoom te strijken, dit geldt ook voor viscose. Wilt u de glans van uw linnen kledingstuk behouden, zorg er dan voor dat u het kledingstuk binnenstebuiten strijkt.

Pluizende stoffen 

Was uw kleding van pluizende stoffen, zoals wol, apart. De pluizen kunnen namelijk ongewild op andere kledingstukken blijven plakken. 

Viscose

Een kledingstuk van viscose krijgt u na het wassen weer in vorm door het met stoom te strijken, dit geldt ook voor linnen. Wilt u de glans van uw viscose kledingstuk behouden, zorg er dan voor dat u het kledingstuk binnenstebuiten strijkt.

Wol 

Uw wollen kleding kunt u wassen met het wol- of handwasprogramma. Koud of warm wassen? Dit staat meestal aangegeven op het wasvoorschrift etiket. Met koud wassen zit u in ieder geval altijd goed, wol krimpt namelijk snel. Strijk na het drogen uw kledingstuk zodat de wol zijn natuurlijke glans terugkrijgt. 

Zijde 

De mooie, kwetsbare stof zijde blijft lang mooi als u het met liefde behandelt. Gebruik een fijnwasmiddel voor het wassen en rek het kledingstuk niet op als het nat is. Nat is zijde namelijk erg kwetsbaar. Donker en zwarte zijde kunt u het beste koud wassen, om kleurverlies te voorkomen. Was zijde in een waszakje, dan ontstaan er geen halen in de stof. 

Details: ritsen, applicaties et cetera 

U wilt de opvallende details op uw kleding natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Het is daarom belangrijk om losse/afneembare details, zoals riemen en strikken, voor het wassen te verwijderen. Klittenband en ritssluitingen kunt u voor het wassen ook het beste sluiten. Kleding van kwetsbare materialen kunt u het beste in een waszakje wassen. Kledingstukken met kraaltjes en allerlei andere applicaties kunt u het beste binnenste buiten wassen. Als u hier allemaal op let, dan blijft uw prachtig versierde kleding lang mooi. 

Strijken 

Bedrukte kleding kunt u het beste binnenste buiten strijken, dan laat de print namelijk niet los en blijft uw kleding langer mooi. Tere stoffen kunt u het beste afdekken met een katoenen doek alvorens u begint met strijken. 

Wasverzachter 

Wasverzachter is door alle chemische stoffen niet goed voor het milieu. U kunt bij acryl kleding wel een klein beetje wasverzachter gebruiken, dit ontneemt namelijk de statische lading van de kleding.

Wringen

Als u kleding met de hand wast wring uw kleding dan niet uit. Uitwringen veroorzaakt namelijk veelal vervorming en overmatig kreuken. 

Wassymbolen in uw kledinglabels

Wat betekenen deze?
Voor alle wassymbolen, verwijzen we u naar deze pagina, waarin wij deze stuk voor stuk uitgebreid uitleggen.