Stappenplan voor het opruimen van uw garderobekast

Tips en een stappenplan voor het opruimen van uw kledingkast bij DRESSYOURPARENTS kleding voor senioren
Het wordt weer voorjaar en dat is vaak een goed moment om eens op te ruimen. Herkent u dat?

  De kastdeuren gaan open en u ziet een heleboel kleding die u misschien niet meer draagt. Te groot, te klein of uit de mode, maar u vindt het zonde om het zomaar weg te doen.

   

  Wat een klus….

  Voor heel veel mensen en zeker ouderen, is het een berg waar men enorm tegenop ziet. Van uitstel komt vaak afstel en het overzicht van wat u nu precies allemaal voor mooie kledingstukken heeft, wordt uit het oog verloren. Wat u niet meer draagt ligt ertussen en de zin om leuke combinaties te maken zakt weg. Bij ouderen schiet gelukkig toch vaak een zoon, dochter of mantelzorger te hulp en wordt een garderobe weer klaar voor de zomer of winter gemaakt!

   

  Stappenplan als hulp bij orde scheppen

  Wij hebben een aanpak waarmee u alleen of samen in een handomdraai (maximaal 2 uurtjes) de garderobe op orde krijgt, ziet wat er nog gedragen wordt en wat er misschien aangevuld moet worden. Met dit stappenplan is het een fluitje van een cent en maakt u er een gezellige ochtend of middag van! Met leuke herinneringen aan gelegenheden waarbij u iets gedragen heeft bijvoorbeeld.

   

  1.   U begint gewoon met het leeghalen van alle kledingkasten. Leg de kleding ongesorteerd op bed, bank en/of stoelen. Leg een paar vuilniszakken klaar.

  2.   Dan maakt u de kasten schoon met een zacht schoonmaakmiddel dat lekker fris ruikt.

  3.   Vervolgens legt u alle kleding op soort. Dus blouses bij blouses, pullovers bij pullovers, broeken bij broeken enzovoort. Handig is als u voor onderkleding twee of drie kleine bakjes neemt waar u dat apart in kunt leggen. Denk bijvoorbeeld aan schoenendozen. Zo is het al een stuk overzichtelijker toch?

  4.   Nu komt het lastige deel, maar omdat alles op soort ligt, wordt de keus een stuk eenvoudiger; wat mag weg en wat blijft? Wees kritisch, die mooie blouse die u al jaren niet draagt; moet die echt blijven? Voor kleding die u niet wilt houden kunt u een goede bestemming bedenken. Misschien is de buurvrouw, of een goed vriendin blij met die mooie te grote of te kleine broek? Er zijn veel goede doelen waar de kleding naar toe kan zoals verzorgingshuizen of “De zak van Max”. Ook kunt u de kleding verkopen via een tweedehandswinkel of bijvoorbeeld Marktplaats.

  5.   Voordat u alles terug legt in de kast, kijkt u of de indeling nog wel klopt. Dat is nu het goede moment! Misschien had u eerst veel jurken en nu veel broeken bijvoorbeeld?

  6.   Dan kijkt u of alles schoon is voordat het teruggaat in de kast. Moet er iets gewassen worden of hebben schoenen een opknapbeurt nodig? Zo zorgt u ervoor dat niet alleen de kast, maar ook alle kleding lekker schoon en fris is.

  7.   Het blijft overzichtelijk (en staat ook mooi) als u kleding op eenzelfde soort hangers opbergt en voor kleine dingen dezelfde mandjes gebruikt. Een kleine investering waar u veel plezier van heeft! Helemaal mooi is het natuurlijk als u kleding eerst op soort, en daarna op kleur terughangt. Probeer maar eens, het zorgt voor een rustig en overzichtelijk geheel.

  8.   Met dit mooie overzicht kunt u nu goed zien wat aangevuld zou moeten of kunnen worden. Van ondergoed en shirtjes tot een goede basis broek of jeans om te combineren met alle tops die weer klaar hangen in de kast. U krijgt vast ook zin om iets extra’s te kopen voor het nieuwe seizoen!

  9.   Hang wat geurzakjes in de kast, zo blijft het lekke fris ruiken.

  10. Klaar!

   En dat viel reuze mee toch? U doet weer met plezier de kast open en ziet alleen maar kleding die u graag draagt!

    

   Nog wat kleine tips:

   • Maak er een gewoonte van om elk half jaar (bij het wisselen van de seizoenen) een kleine check te doen. Dat kost nu nog maar 10 minuten en zo blijft de kast lekker opgeruimd.
   • Kijk eens naar nieuwe combinaties voor heren of dames. We hebben de gewoonte om telkens hetzelfde bij elkaar aan te doen…. 

   Heeft u de smaak te pakken? Ga dan door met opruimen en organiseren van bijvoorbeeld boekenkast, foto's of misschien wel uw schuur of zolder? De populaire Marie Kondo geeft goede tips voor het opruimen. Hoe deze methode werkt kunt u goed lezen op de site van Langer Thuis in Huis, een website waarop u veel tips voor senioren vindt. En u kunt zelfs haar Netflix serie over dit onderwerp bekijken!

    

   DRESSYOURPARENTS

   In de webshop van DRESSYOURPARENTS kunt u kijken naar mooie, tijdloze, moderne en comfortabele nieuwe items voor uw garderobe. Hier vindt u kleding voor ouderen en bejaarden met een goede pasvorm die gemakkelijk uit- en aan te trekken is en daarnaast goed wasbaar.

   Moderne broeken voor dames met elastiek rondom en voor heren nette pantalons met elastiek in de taille, maar ook een grote keus in jeans. Veel bovenkleding en tops om mee te kunnen combineren. We zijn trots op onze grote collectie nachtmode en loungewear. Neem een kijkje op www.dressyourparents.com.

   Mocht u advies willen of vragen hebben, dan kunt u ons bereiken op 035-2400233 of op info@dressyourparents.com, wij helpen u graag!

   Meer posts