Tips om te doen met Kerst

Things to do met Kerst. Wij hebben onze ideeën voor dingen te doen met de kerst op een rij gezet.


Things to do met Kerst, we kunnen er weer op uit!

De afgelopen jaren was het allemaal wat ingewikkelder om activiteiten te plannen en ondernemen. Maar nu zijn er geen beperkingen en twijfels meer, waardoor u weer net als voorheen kunt uitkijken naar de kerst en plannetjes kunt maken.

Tips wat te doen tijdens de Kerstdagen: wandelen!

Naar buiten!

Een kerstwandeling is makkelijk te maken, alleen, met z’n tweetjes of met een grote groep.

Maar ook de schaatsbanen zijn weer opgezet. Heerlijk om te kijken naar de kinderen die plezier hebben op het ijs. En ondertussen zelf genieten van een kop warme chocomelk of glühwein, vaak bij een vuurkorf of openhaardje. Bekend is de schaatsbaan Winter Wonderland in Zeist, overdekt en midden in het land, maar er zijn vele andere leuke door het hele land, zoals deze zes door heel Nederland.

Kerstmarkten bezoeken kan op steeds meer plekken. Ooit was de échte trekpleister Duitsland rond deze tijd, maar u hoeft niet meer zo ver te gaan! Natuurlijk wel heel leuk om te doen als u ook een overnachting neemt. In Nederland vindt men in elk dorp en verschillende plaatsen in de steden kleine en grote kerstmarkten. Landelijk leest u in op deze website een aantal grote, voor als u er echt een dag op uit wilt gaan. De ANWB heeft leuke bestemmingen in binnen- en buitenland op een rijtje gezet.

Kerstconcerten

Naar een Kerstconcert of de film

De zalen zijn weer geopend. Een echt kerstgevoel krijgt u van het luisteren naar een Kerstconcert. Natuurlijk is het ultieme decorum het Concertgebouw in Amsterdam. Maar door het gehele land zijn er in kerken en concertzalen verschillende uitvoeringen, zoals in Groningen en André Rieu in Maastricht. Een groot overzicht van kerstconcerten door het hele land vindt u hier en er is ook een Christelijke concertagenda. Lukt het u niet om naar een locatie te gaan? Dan is het luisteren naar bijvoorbeeld dit radioconcert op Radio 4 een goed alternatief.


Naar de film is ook een heerlijk uitstapje met de kerst. Let wel goed op, want Eerste Kerstdag zijn bioscopen meestal niet geopend. Maar dan kunt u ook lekker thuis op de bank kijken. In dit overzicht vindt u alle Kerstfilms voor in de bioscoop en thuis.

 

kerstdiner met familie

Gaat u voor het Kerstdiner naar familie of vrienden?

Ook met z’n allen gezellig om de tafel kan weer! Met een kleine of grotere groep vrienden, familie of in een zorghuis met medebewoners aan een diner, waar 1 of meerdere mensen extra aandacht aan hebben besteed.

Soms met een overnachting, zodat de volgende dag een Kerstontbijt met natuurlijk Kerstbrood en extra lekkere dingen op de ontbijttafel staan. Wij hebben een ouderwets Kerstbrood recept onderaan dit artikel geplaatst. Dat is een leuk idee om bijvoorbeeld met kleinkinderen te maken en voor te bereiden.

Spelletjes spelen hoort er natuurlijk ook bij! Korte spelletjes zoals Uno, pesten, Skip Bo en Patience. Voor langere spelletjes hebben we nu tijd, dus een middag vullend programma met Kolonisten van Catan, Wings, Risk of Monopoly. Kop thee en heel veel kerstchocolade erbij!

Het is ook een beetje traditie om het kerstverhaal voor te lezen aan kinderen. Voor de kleintjes het bekende Dik Bruna boek, de oudere kinderen kijken wellicht liever een geromantiseerd verhaal op te televisie, zoals de Kerstfilm Scrooge.

Ouderen blij maken

Ouderen blij maken

Heeft u de behoefte om iets extra’s en goeds te doen voor een ander? Het blijkt dat er vooral met feestdagen veel eenzame ouderen zijn. Meerdere instanties hebben kleine en grote acties geïnitieerd om iets te doen waar een ander heel blij van wordt. Bijvoorbeeld deze kaartenactie die door een samenwerking van het Ouderenfonds, Kidsweek en PostNL in het leven is geroepen. Een klein gebaar met grote impact. Een Kerstkaart sturen kost niet veel moeite! Een stapje verder gaat u met het uitnodigen van mensen aan de Kersttafel met het initiatief van EngelenTafel.

Daarnaast zijn er de mogelijkheden om het hele jaar mensen te helpen, zoals met Het Oranjefonds en NL voor Elkaar, die beide met heel veel vrijwilligers een ongelofelijk goede sociale bijdrage leveren.

Kleding voor Kerst

Met Kerst voelt het altijd goed om net even iets extra leuks aan te hebben. Of het nu voor een casual activiteit is zoals naar de film gaan, spelletjes spelen of een wandeling maken, of mooi gekleed tijdens het diner of concert. Bij DRESSYOURPARENTS is er keuze voor elk moment. Als basis kiest u uit de grote collectie van 500 dames- en mannenbroeken. Zowel klassiek, modern als casual en altijd goed te combineren met alle tops, truien, blouses, vesten en vestjasjes. Wij kiezen ze uit op de fijne pasvormen, goede merken en kwaliteiten.

En omdat wij zoveel ideeën bij alle items hebben, laten wij u af en toe onze bedachte combinaties zien in de lookbooks. Zowel een dames lookbook als een heren lookbook. Deze combinaties geven u ook inspiratie om zelf te combineren. Ons advies: Kies uw lievelingsbroek en style deze naar een casual of gesoigneerde look. Bijvoorbeeld een oversized blouse en lang vest met gympen voor overdag, voor de avond een mooie top of blouse met een vestjasje en nette schoenen eronder. Dezelfde broek, maar een wereld van verschil! Allemaal even comfortabel door het elastiek rondom in de taille. Voor de juiste maat en pasvorm helpen wij u op weg met dit overzicht pasvormen damesbroeken en overzicht herenbroeken.

Hoe te winkelen bij DRESSYOURPARENTS om “dressed to the occasion” gaan? U kunt in het hoofdmenu kiezen voor Klassiek, Casual, Modern Classy of Sportief. Ook kunt u meteen kiezen voor alle jeans of broeken met dessin. Daarna selecteert u een maat, merk en/of een kleur links in het menu, zodat u snel de keuze naar wens in beeld heeft.

Lookbook Classy chic dames

 Classy days lookbook heren
(Klik op de afbeelding om naar deze lookbooks te kijken)

En aan het einde van de Kerst? Heerlijk uitrusten in comfortabele loungewear. In de enorm grote collectie nachtmode heeft u erg veel keus uit pyjama’s, nachthemden, huispakken en ochtendjassen. Bekijk meteen de nachtmode damescollectie en herencollectie.

 

 

Kerstbrood maken

Kerstbrood recept

Ingrediënten:
1 kilo bloem
2 dl melk
4 eieren
75 gram gist
250 gram boter
150 gram basterdsuiker
Gerapte citroenschil
250 gram rozijnen (plus hoeveel u er meer in wilt)
100 gram sukade
Oranjeschillen naar wens
150 gram gehakte amandelen
15 gram zout

Optioneel spijs, een pakje of bij de bakker (+/- 300 gram)
Poedersuiker

Bereiding:
Gist aanmengen met wat lauwe melk of suiker.
Bloem, melk, eieren, suiker, zout, citroenrasp, gesmolten boter toevoegen en tot een deeg kneden
Schone rozijnen (door bloem halen) en al het overige toevoegen. Deeg moet stevig zijn.
1,25 uur laten rijzen.
Deeg platslaan, eventueel spijs ertussen en dubbel vouwen (onderste helft groter).
Op ingevette bakplaat leggen.
Nog even laten narijzen met theedoek eroverheen die is ingestoven met bloem (tegen het plakken).
Lichtbruin bakken in voorverwarmde oven 150 graden.
40 minuten tot een uur, totdat het lichtbruin is.
Het afgekoelde brood instrijken met gesmolten boter en bestrooien met poedersuiker.
In de plooi een kerstblaadje om het af te maken!

 

Fijne Kerstdagen en alvast een heel fijn volgend jaar!

Meer posts