Snel stappenplan voor het opruimen van je garderobekast

Tips en een stappenplan voor het opruimen van uw kledingkast bij DRESSYOURPARENTS kleding voor senioren
Juist in de SALE periode is het een goed moment om je garderobekast op te ruimen. Je creëert overzicht en weet precies wat er nog ontbreekt of alvast aangevuld kan worden voor het komende seizoen.

  Laten we beginnen: de kastdeuren gaan open en je ziet een heleboel kleding die je misschien niet meer draagt. Te groot, te klein of uit de mode, maar je vindt het zonde om het zomaar weg te doen.

   

  Het lijkt een hele klus….

  Voor veel mensen en zeker ouderen, is het een berg waar je enorm tegenop ziet. Van uitstel komt vaak afstel en het overzicht van wat je nu precies allemaal voor mooie kledingstukken hebt, wordt uit het oog verloren. Wat je niet meer draagt ligt ertussen en de zin om leuke combinaties te maken is er niet meer. Bij senioren  schieten gelukkig vaak een zoon, dochter of mantelzorger te hulp en wordt een garderobe weer klaar voor de zomer of winter gemaakt!

   

  Stappenplan als hulp om orde te scheppen

  Wij hebben een aanpak waarmee je, alleen of samen, in een handomdraai (maximaal 2 uurtjes) de garderobe op orde krijgt, ziet wat er nog gedragen wordt en wat er misschien aangevuld moet worden. Met dit stappenplan is het een fluitje van een cent en maak je er een gezellige ochtend of middag van! Met leuke verhalen en herinneringen aan gelegenheden waarbij je iets gedragen hebt bijvoorbeeld.

   

  1.   Je begint met het leeghalen van alle kledingkasten. Niet schrikken, dat is een hele stapel. Leg de kleding ongesorteerd op bed, bank en/of stoelen. Leg een paar vuilniszakken klaar.

  2.   Dan maak je de kasten schoon met een zacht schoonmaakmiddel dat lekker fris ruikt.

  3.   Vervolgens leg je alle kleding op soort (zet een paar extra stoelen neer). Dus blouses bij blouses, pullovers bij pullovers, broeken bij broeken enzovoort. Handig is om voor onderkleding twee of drie kleine bakjes te nemen waar je dat apart in kunt leggen. Denk bijvoorbeeld aan schoenendozen. Zo is het al een stuk overzichtelijker toch?

  4.   Nu komt het lastige deel, maar omdat alles op soort ligt, wordt de keus een stuk eenvoudiger; wat mag weg en wat blijft? Wees kritisch, die mooie blouse die je al jaren niet draagt; moet die echt blijven? Voor kleding die je niet wilt houden kun je  een goede bestemming bedenken. Misschien is een goede vriendin of de buurvrouw blij met die mooie te grote of te kleine blouse? Er zijn veel goede doelen waar de kleding naar toe kan zoals verzorgingshuizen of “De zak van Max”. Ook kun je de kleding verkopen via een tweedehandswinkel of bijvoorbeeld Marktplaats.

  5.   Voordat je alles terug legt in de kast, kijk je of de indeling nog wel klopt. Dat is nu het goede moment! Misschien had je eerst veel jurken en nu veel broeken bijvoorbeeld?

  6.   Dan kijk je of alles schoon is voordat het teruggaat in de kast. Moet er iets gewassen worden of hebben schoenen een opknapbeurt nodig? Zo zorg je ervoor dat niet alleen de kast, maar ook alle kleding lekker schoon en fris is.

  7.   Het blijft overzichtelijk (en staat ook mooi) als je alle kleding op eenzelfde soort hangers opbergt en voor kleine dingen dezelfde mandjes gebruikt. Een kleine investering waar je veel plezier van hebt! Helemaal mooi is het natuurlijk als je kleding eerst op soort, en daarna op kleur terughangt. Probeer maar eens, het zorgt voor een rustig en overzichtelijk geheel.

  8.   Met dit mooie overzicht kun je nu goed zien wat aangevuld zou moeten of kunnen worden. Van ondergoed en shirtjes tot een goede basis broek of jeans om te combineren met alle tops die weer klaar hangen in de kast. En je krijgt vast ook zin om iets extra’s te kopen voor het nieuwe seizoen!

  9.   Hang wat geurzakjes in de kast, zo blijft het lekke fris ruiken.

  10. Klaar!

   Dat viel reuze mee toch? Je doet weer met plezier de kast open en ziet alleen maar kleding die je graag draagt!

    

   Nog wat kleine tips:

   • Maak er een gewoonte van om elk half jaar (bij het wisselen van de seizoenen) een kleine check te doen. Dat kost nu nog maar 10 minuten en zo blijft de kast lekker opgeruimd.
   • Kijk eens naar nieuwe combinaties voor heren of dames. We hebben de gewoonte om telkens hetzelfde bij elkaar aan te doen…. 

   Heb je de smaak te pakken? Ga dan door met opruimen en organiseren van bijvoorbeeld de boekenkast, foto's of misschien wel de schuur of zolder? De populaire Marie Kondo geeft goede tips voor het opruimen. Hoe deze methode werkt kun je goed lezen op de site van Langer Thuis in Huis, een website waarop je veel tips voor senioren vindt. En je kunt zelfs haar Netflix serie over dit onderwerp bekijken!

    

   DRESSYOURPARENTS

   In de webshop van DRESSYOURPARENTS kun je kijken naar mooie, tijdloze, moderne en comfortabele nieuwe items voor je garderobe. Hier vind je kleding voor ouderen en seniore bejaarden met een goede pasvorm die gemakkelijk uit- en aan te trekken is en daarnaast goed wasbaar is.

   Moderne broeken voor dames met elastiek rondom en voor heren nette pantalons met elastiek in de taille, maar ook een grote keus in jeans. Veel bovenkleding en tops om mee te kunnen combineren. We zijn trots op onze grote collectie nachtmode en loungewear. Neem een kijkje op www.dressyourparents.com.

   Mocht je advies willen of vragen hebben, dan kun je ons bereiken op 035-2400233 of op service@dressyourparents.com, wij helpen je graag!

   Meer posts