Jersey

Wat is jersey? In deze blog leggen we precies de kenmerken en verschillen uit van deze stof

Wat is jersey precies?
En wat zijn de verschillen in de verschillende soorten jersey?

Jersey is een stofaanduiding en vindt u veel bij onze productomschrijvingen, omdat het geweldig geschikt is voor comfortabele kleding voor ouderen. Jersey wordt gebruikt voor T-shirts, broeken, jasjes en vesten, tops, pullovers en nachtkleding.

Tijd om het eens duidelijk uit te leggen wat wat is, zodat u kunt kiezen welke kwaliteit voor u het fijnst is om te dragen.

Wat is jersey?

Jersey is de Engelse verzamelterm voor een ‘fijne en elastische, machinale breitechniek’. Jersey kent veel verschillende stoffen die er allemaal héél anders uit kunnen zien. Door de manier van verwerken van de garens en de hoeveelheid breisteken die gebruikt worden, ontstaat een natuurlijke stretch in het item dat u draagt. Na het lezen van dit blog weet u voortaan van de meest voorkomende soorten jerseys wat voor type stof u kunt verwachten, hoe die voelen en eruit zien. Met dat in uw achterhoofd kunt u beter kiezen en maken we het online shoppen weer een beetje makkelijker!

Wist u dat......

Jersey stoffen zijn van nature elastisch. Maar er wordt vaak extra stretch toegevoegd, zodat de stof niet te veel uitrekt tijdens het dragen en ook na iedere wasbeurt weer terugkeert naar de oorspronkelijke vorm. In feite zegt de hoeveelheid toegevoegde stretch dus niets over de rekbaarheid van het item maar wel over de vormvastheid.

Soorten jersey

 • Single jersey
 • Rib jersey
 • Double jersey
 • Slub jersey
 • French Terry jersey
 • Tech en travel jersey


  Single Jersey

  Eigenlijk is single jersey de meest ‘eenvoudige’ vorm van jersey en daardoor uitermate geschikt voor basics. Denk aan T-shirts en nachtkleding; kleding die niet te dik moet zijn en makkelijk vocht op- en afgeeft. Het belangrijkste is dat het uiterlijk én de kwaliteit van dit type jersey valt of staat bij de dikte en het verwerken van de garens en de grondstof die er gebruikt wordt. Ga voor een single-jersey van Pima katoen, de absolute top onder de katoensoorten vanwege het ultra-sterke, zachte en verfijnde karakter. Hierdoor gaat uw item jarenlang mee. Of kies voor een mooie viscose, dat is ook een natuurvezel. Bekijk alle onze nachtmode voor dames of de collectie nachtkleding voor heren. Gaat u naar de tops, dan vindt u een groot gedeelte jersey items!

  Single jersey gebruikt voor T-shirts en nachtkleding


  Rib Jersey

  Het woord zegt het al: deze jersey is te herkennen aan een gebreid ribpatroon, variërend van fijn tot grof. Bent u al bekend met de fijne eigenschappen van rib jersey? Het is sterk, vormvast én heeft nog veel meer rek dan u gewend bent van jersey. Heel geschikt voor aangesloten kledingstukken en geeft een goede pasvorm. Een kledingstuk van rib jersey sluit aan, maar vanwege de rib-structuur verhult het ook het een en ander. Dit maakt het een goede keuze als u een aansluitend item zoekt met een afkledend effect, bijvoorbeeld een vestjasje.


  Double Jersey

  Dit type jersey is dubbel gebreid en met een goede reden. Perfect voor broeken! Waar een single jersey broek een beetje een ‘pyjama’ gevoel kan geven, doet een double jersey broek niets onder voor de geweven variant, maar is wél een stuk comfortabeler. Kijk meteen naar onze uitgebreide collectie jersey damesbroeken! Voor de jersey herenbroeken kunt u het best kijken bij onze herenbroeken van Brax.

  De double jersey is dubbel zo sterk, dubbel zo stevig en dubbel zo zwaar. Doordat de valling wat stijver is (maar nog steeds wel heel soepel), komt het silhouet van het item beter naar voren. Een bijkomend voordeel is dat er geen ‘hobbels en bobbels’ door heen te zien zijn! Fijn als het allemaal niet meer zo strak is door het ouder worden.

  Double jersey is ook heel geschikt en veel gebruikt in loungewear en huispakken. Het voelt comfortabel en zacht aan, geeft een heerlijke pasvorm en is goed wasbaar. Heerlijk om te dragen als u een dagje binnen blijft of aan het revalideren bent, maar er toch wat leuker en representatiever uit wilt zien dan in pyjama en ochtendjas.

  Double jersey wordt veel gebruikt in broeken


  Slub Jersey

  Dit soort jersey is eigenlijk ook een ‘single jersey’, maar doordat er garen met plaatselijke verdikkingen worden gebruikt, krijgt de stof een ietwat onregelmatige structuur en daarmee een meer robuuste uitstraling. Door die afwisseling in dikte van draden schijnt deze jersey vaak wat door en heeft een losse uitstraling. Houdt u daar niet zo van? Dan is dit type jersey geen goede keus voor u.


  French Terry Jersey

  Dit type jersey is bekend van sweaters, joggingbroeken, zogenoemde hoodies (truien met capuchon) en vroeger van sportkleding. Het is al jaren een bekend materiaal dat iets nonchalants heeft en overal te zien is. Het wordt vaak gebruikt voor vrije tijd en lounge kledingstukken. Het is dikker gebreid en de binnenkant heeft een losse structuur of een fleece afwerking. Daardoor is dit type jersey dikker en steviger, maar ook warmer.

  French Terry Jersey in sweaters, joggingbroeken en hoodies


  Tech en Travel Jersey

  Tech jersey is een relatief nieuwe jersey die van technische garens geproduceerd wordt. Het heeft veel voordelen, bijvoorbeeld dat er hele fijne draden gebruikt kunnen worden. Dat betekent dat er een hele gladde structuur ontstaat en dat er hele lichte items van gemaakt kunnen worden die nauwelijks kreuken. Vandaar ook wel de naam travel jersey! Er wordt stretch (elastan) aan toegevoegd, waardoor het kledingstuk extra mee rekt en super comfortabel draagt. Het heeft een afkledend effect, omdat het zonder naden afgewerkt van worden. En heel goed wasbaar en snel droog! Kijk in onze collectie naar bijvoorbeeld de travel jersey broeken van Zerres, Toni en Gardeur en o.a. blouses en tops van Erfo en Frank Walder.

  Om in onze webshop de jersey items te shoppen, selecteert u vanuit de collectie dames in de filter in de linkerkant van uw scherm, het materiaal jersey. Zo krijgt u alle items die jersey bevatten overzichtelijk gepresenteerd.

  Kleding voor senioren

  Het is u na deze uiteenzetting wel duidelijk dat jersey heel geschikt is voor de kleding die wij uitzoeken voor ouderen! In een groot gedeelte van onze collectie is jersey verwerkt. Vooral omdat het aan onze items de voorwaarden geeft: comfortabele kleding met een goede pasvorm, goed wasbaar en met behoud van kwaliteit.

  Kijk meteen naar onze grote collectie jersey damesbroeken en travel jersey damesbroeken. Geselecteerd op een goede, moderne en comfortabele pasvorm voor senioren.

  Mocht u meer informatie willen hebben over onze artikelen of een kledingadvies willen hebben over de pasvorm of maat, kunt u altijd contact met ons opnemen.

  Voor de juiste maat kunt u ook onze maattabellen raadplegen: maathulp voor dames en maathulp voor heren. Ook vindt u in de footer van onze website links naar de uitleg van onze herenbroeken en uitleg van de damesbroeken, zodat u ook het juiste model broek makkelijk kunt kiezen!

  Single jersey wordt veel gebruikt in T-shirts en nachtkleding

  Meer posts