Things to do

Activiteiten om te ondernemen met oudere mensen

Het is leuk om iets samen te ondernemen! Dat levert gezellige gesprekken op en mooie herinneringen op.

Het Nederlandse weer is niet altijd geschikt voor buitenactiviteiten als naar het strand gaan of wandelen in het park, maar er is gelukkig ook genoeg om binnen te ondernemen!

We hebben enkele ideeën voor u op een rijtje gezet.

 

Museum en theater bezoek

Was u altijd al een museumfan? Hoe leuk is het om samen nog te genieten van mooie kunst? Bij elk museum zijn tegenwoordig rolstoelen beschikbaar, zodat iedereen, ook degene die minder mobiel is (meer tips), naar die mooie tentoonstelling kan gaan. Vaak wordt er bij een opening een lezing gegeven waarin veel achtergrond informatie verteld wordt. Leuk om samen naar toe te gaan!
Gelukkig zijn de theaters ook weer open! U kunt bijvoorbeeld een leuke matinee voorstellingen samen bezoeken. Écht een uitje en u bent op tijd weer thuis!

 

Bioscoop

En heeft u al aan de bioscoop gedacht? Tegenwoordig worden daar in de middag ook films gedraaid. Sommige bioscopen herhalen oude films, vooral filmhuizen. Pathé heeft de 50PLUS Bios, waar elke dinsdag om 13:30 uur prachtige films worden vertoond en waarbij het aanbod elke twee weken wisselt. Leuk om eens te kijken of er een favoriet van uw ouder bij is om samen te gaan zien, toch?

 
Naar de bioscoop!

Een kopje koffie

Een kopje koffie buiten de deur drinken in plaats van thuis, is ook een niet te vermoeiende activiteit, die net even de week breekt. Dat kan in een leuk restaurantje, maar ook bij een kleinkind of die broer of zus die uw ouder al lang niet gezien heeft. Zo blijven ze op de hoogte van het wel en wee van andere mensen en dat prikkelt de geest om actief te blijven. En dat is toch net anders dan een gesprek aan de telefoon.

 

Trip down memory lane

We schreven hier al eens eerder over. Ouderen vinden het vaak ook erg leuk om een trip down memory lane te maken. Nog eens langs het ouderlijk huis, de vroegere school en langs de plekken rijden die zoveel herinneringen met zich mee brengen. Goed voor mooie gesprekken en warme momenten samen. Lees hier over al onze ideeën voor memory lane.

Voor al deze momenten is het fijn om de juiste kleding bij de hand te hebben. Iets stijlvols voor theater en museum zoals bijvoorbeeld een mooie blouse met vest op een wat gekledere broek. En bij een autoritje moet het vooral comfortabele kleding zijn; een fijne trui en broek die comfortabel zit.

 

'Things to do' voor binnen

Mocht naar buiten gaan geen optie zijn, dan is het ook een idee om aan de hand van oude fotoboeken herinneringen op te halen. En misschien namen bij de gezichten en plaatsen zetten, zodat die ook voor volgende generaties waardevol en herkenbaar blijven.

Hield uw ouder of grootouder altijd van puzzelen, maar is het zicht wat minder aan het worden. Puzzels zijn er ook met grotere stukken en het hoeft niet meteen een puzzel van 500 stukje te zijn toch? Er zijn handige oprolmatten waarmee de puzzel snel weer opgeruimd kan worden van tafel.

 Samen puzzelen

 

Winkelen op de bank

Een mantelzorgster vertelde dat ze regelmatig met haar moeder op de bank gaat winkelen. Eerst eens kijken wat er voor aanvulling er op de garderobe nodig is. Wat mooie tops of een lekker vest, of nog een andere kleur van die fijne broek bijvoorbeeld. Met een kopje koffie er bij kijken ze dan samen online in de winkel van DRESSYOURPARENTS naar wat haar moeder mooi vindt. Ze slaat de plaatjes even op en dan lopen ze het nog eens door samen. Haar moeder vindt het geweldig dat dit zo kan en geniet er van dat ze er zo mooie en verzorgd uit blijft zien maar vooral ook dat ze zelf kiest! En als er vragen zijn nemen ze gewoon even contact met ons op. Dat is waar DRESSYOURPARENTS voor staat: gemakkelijk kopen van comfortabele kleding voor stylish seniors!

 

Online kleding winkelen voor oudere dames en heren bij DRESSYOURPARENTS

 
Nog meer leuke ideeën leest u hier

Meer posts