Kriebeltruien? Die hebben wij niet.....

Kriebelwol is verleden tijd met de merkkleding van DRESSYOURPARENTS

Niets is vervelender dan truien en vesten die kriebelen. Daarom hebben wij die niet in onze collectie!

We leggen u graag uit hoe wij voor de fijnste materialen kiezen. Ze zien er uit als wol, maar zijn dat niet!

Wie kent het niet; we zien een prachtige trui of vest, helemaal onze smaak en kleur en dan hebben we hem in onze handen en dan voelen we het meteen; deze kriebelt. Dan blijft deze mooie trui in de kast liggen… Jammer toch?

 

Oorzaak van de kriebel in wol

De oorzaak van het kriebelen is gelegen in de structuur van de wol, lamswol heeft bijvoorbeeld hardere vezels dan kasjmier. Er zijn wat trucjes om het kriebelen tegen te gaan, maar echt afdoende zijn die niet.

 

Nieuwe ontwikkelingen

Gelukkig zijn er de laatste jaren heel veel nieuwe ontwikkelingen geweest in materialen en garens. Deze ontwikkelingen hebben zoveel invloed gehad, dat er nu veel stoffen zijn die sprekend op wol lijken, maar dat niet zijn! We leggen ze uit:

1.  Modal 

Modal is een goed voorbeeld: heel zacht en wordt wel vergeleken met zijde. Modal wordt gesponnen van cellulose van beukenbomen.

Op een aantal punten overtreft deze vezel het draagcomfort katoen zelfs. Zo neemt modal 50% meer vocht op, waardoor het minder plakkerig en zweterig aanvoelt. Het verven van modal gaat gemakkelijker dan van natuurlijke vezels, waardoor er minder chemicaliën en energie nodig is. Modal is dus duurzamer voor het milieu. En modal pilt niet, een groot voordeel ten opzichte van wol!

2. Viscose 

Viscose is een ander materiaal dat een goede vervanger is voor wo. Dit is een natuurlijk materiaal gemaakt van hout- en bamboepulp, waarbij in het verwerkingsproces kunststof is toegevoegd. Hierdoor draagt het bijna hetzelfde als katoen. Ook dit materiaal wordt wel kunstzijde genoemd en is heel comfortabel om te dragen.

3. Polyester en polyamide

Het polyester van deze tijd voelt heel anders dan het polyester van vroeger. Er zijn - in de duurdere kwaliteiten - eigenschappen aan toegevoegd die er bijvoorbeeld voor zorgen dat de stof ademt. En zijn de vezels gaan lijken op natuurlijke vezels door het toepassen van nieuwe technieken. Het voordeel van het verwerken van dit garen is, dat het zorgt voor een goede vormvastheid van een kledingstuk en dat het daardoor licht draagbaar blijft.

 

Merken zonder kriebeltruien en vesten

Het is daarom dat wij zo enthousiast zijn over de merken die deze stoffen en materialen combineren in mooie draagbare en comfortabele pullovers en vesten die er uit zien als wol maar dat niet zijn. Niks gekriebel of jeuk dus!

Frank Walder

Bij DRESSYOURPARENTS vindt u in de grote collecties pullovers en vesten het damesmerk Frank Walder; mooie ontwerpen en superzachte materialen verwerkt in een moderne snit en ieder seizoen weer nieuwe, verrassende kleurstellingen. Een merk voor stijlbewuste vrouwen die zich graag vrouwelijk kleden. 

Rabe

Rabe is stijlvol, klassiek, tijdloos en heeft mooie klassieke polo’s en truien in veel kleurcombinaties. Een perfecte pasvorm en voor de wat klassiekere vrouwen die van comfort houden. Rabe heeft een eigen breitechniek ontwikkeld die een enorme ‘feel good’ ervaring geeft. De fijne, gladde en kreukbestendige vezel, gemaakt van een zachte modalmix en viscosemix, is niet alleen superzacht om te dragen - een draagervaring die doet denken aan kasjmier - maar ook zeer onderhoudsvriendelijk. Daarnaast is vooral gedacht aan vrouwen met een gevoelige huid. Alle materialen worden getest op allergie en zijn huidvriendelijk.

Gollé Haug

Gollé Haug heeft prachtige materialen, we zouden willen dat we ze u zouden kunnen laten voelen. Heel zacht en blijven - net als de andere merken - jarenlang mooi. Deze collectie is voor de vrouw die van ‘classy’ houdt. Eenvoudige ontwerpen met vaak nét dat beetje extra in vorm of kleur. Gollé Haug hecht veel waarde aan kwaliteit, alleen beproefde garens en stoffen worden gebruikt. De productie vindt in Europa plaats: Made in Europe!

LeComte

En Le Comte is de hipste van alle onze merken. Voor de jongere oudere met een frisse en moderne levensstijl. Grotere breisels of juist hele dunne en vaak de voorloper van wat we wat later in de andere collecties zien. Kernbegrippen voor deze collectie zijn hier: perfecte pasvorm en hoogwaardige verwerking van breisels en stoffen in subtiele combinaties van kleuren.

 

Bij DRESSYOURPARENTS hopen we u met bovenstaande geïnspireerd te hebben met duidelijke informatie over de verschillende stoffen die er uitzien als wol, maar het niet zijn. Er is zoveel mogelijk!

Meer posts