A trip down memory lane

Tijdens Nationale Ouderendag blikken we terug op de stijlen van vroeger bij DRESSYOURPARENTS

Het is Nationale Ouderendag. Een dag om eens stil te staan bij wat onze ouderen voor ons betekenen. Een generatie die hard gewerkt heeft, waardoor we in een welvarende wereld leven. En een generatie waar we nog steeds veel van kunnen leren!

 

Wat kunt u doen op Nationale Ouderendag?

Een goede dag om hen daar misschien eens voor te bedanken met iets leuks. Dat kan een cadeautje zijn, maar ook een goed gesprek waarin u vraagt wat hen het meeste bij gebleven is uit hun leven. Wat zijn de belangrijke momenten geweest en hoe hebben zij dat ervaren? Want wat hebben de senioren van nu veel in hun leven meegemaakt!

 

Foto's van vroeger

Vanuit ons perspectief is het natuurlijk een leuk idee om aan de hand van oude foto’s eens te bespreken hoe kleding veranderd is door de jaren heen. Heerlijk gedateerde foto’s die laten zien hoe de kledingstijlen in 50 jaar ongelofelijk veel veranderd zijn. Bijvoorbeeld dat er voor het eerst door vrouwen broeken werden gedragen in plaats van alleen maar jurken en rokken. Later zelfs jeans. Was u of uw moeder, tante, schoonmoeder of vriendin iemand die daar als één van de eersten bij was? Of had u last van de oudere generatie, die vond dat dit soort kleding niet netjes was?

 

Stijliconen

De hippietijd veroorzaakte een grote omwenteling in kleding, gevolgd door nieuwe stijliconen zoals Jacky Kennedy-Onasis, Sophia Loren, Audrey Hepburn, Prinses Gracia, Twiggy en Catharine Deneuve. Zij waren de eerste influencers! Dames kochten kleding in de stijl van hun voorbeeld. Ook de haardrachten veranderden mee. Van lang krullend haar tot een getoupeerde bob. Een bril, plateauzolen en oorbellen maakte de look compleet. Richting de jaren 70 en 80 gingen men van de flare broeken met bloemen en Penny shoes over in de oversized sportieve looks, broeken met hoge tailles en sweaters.

 

Comfortabele kleding

De kwaliteiten van kleding zijn ook erg veranderd. Vroeger breide men veel zelf, dat tegenwoordig niet meer nodig is, omdat gebreide polo’s en truien gewoon te koop zijn. De keuze in verschillende kwaliteiten is enorm toegenomen en heeft het aanbod en het comfort in het dragen enorm vergroot. Fijn katoen, jersey of viscose, soms gecombineerd met elastan, maakt de pasvorm van kleding heel prettig. Het belang van comfortabele kleding is belangrijker geworden en dat mag nu ook. Vroeger droegen dames korsetten, hadden mannen pakken aan en een hoed op. Tegenwoordig is dat heel anders, wordt kleding steeds comfortabeler en minder formeel. Maar kleding moet natuurlijk nog steeds wel netjes zijn!

 

Vroeger kinderen opvoeden 

Ook leuk om eens te vragen wat kinderen in hun leven betekend hebben. Zijn het zorgeloze tijden zijn geweest of speelde er misschien andere dingen tijdens de opvoeding? Wat waren de uitdagingen en wat zijn de grootste veranderingen die ze meegemaakt hebben? Wat is daar de invloed van op hun leven geweest? Niet te vergeten hoe er omgegaan werd met de situatie als men geen kinderen heeft gekregen of alleenstaande ouder was. Welke uitdagingen, frustraties en leuke situaties kwamen op hun pad?

 

Bucketlist

Een goede vraag is wellicht of er nog dingen zijn die ze graag zouden willen doen. Ook ouderen hebben zeker een “bucketlist”! Van kleine tot grotere dingen. Wilt u samen nog eens plekken bezoeken waar gewoond is, zoals het geboortehuis van uw vader of moeder, of de scholen waar u zelf op gezeten hebt? Dat is nu het moment om te doen. Of misschien toch nog eens een reis(je)?

Kortom, een leuke aanleiding om nog eens iets meer te weten te komen. En er komt vast leuke opvolging van. Ongetwijfeld dat we door deze gesprekken wat van elkaar leren!

 

DRESSYOURPARENTS

Ons doel is om ouderen gekleed te laten gaan zoals ze gewend zijn. Stylish seniors in comfortabele kleding en in de pasvorm die nu voor hen geschikt is. Meegaand met de tijd, maar ook in de stijl die past bij ouderen. Altijd van goede kwaliteit, van goede merken en goed wasbaar. Soms met een knipoog naar vroeger, zoals ons lookbook in de stijl van Jacky O, die u kunt vinden via deze link naar de items in ons assortiment die haar look creëren. 

Al onze broeken met elastiek rondom zijn geweldig te combineren met de tops, blousons en tunieken, vesten en vestjasjes, blouses en truien en pullovers

Meer posts