Ouderen en online winkelen

Online winkelen voor ouderen is goed mogelijk! Bij DRESSYOURPARENTS is het eenvoudig online shoppen voor kleding

Online shoppen onder senioren

De drempel van het online winkelen onder ouderen is best hoog.
Jongeren zijn met online kopen (e-shoppen) opgegroeid en zijn niet anders meer gewend, maar voor ouderen is het afgelopen decennium wel schakelen geweest. Met confronterende situaties dat offline organiseren soms niet eens meer mogelijk is. Denk aan bankzaken, belastingen, aanvragen bij gemeenten, maar ook uitverkochte kledingmaten die niet na te bestellen zijn en er door de winkeliers verwezen wordt naar hun webshop of zelfs de webshop van de leverancier. De ontwikkelingen gaan snel en de begeleiding hierin voelt onvoldoende. Maar het blijkt dat ouderen over de drempel heen aan het komen zijn en hebben de laatste jaren een enorme inhaalslag gemaakt!

 

Aandeel e-shoppen onder ouderen groeit sterk!

In het CBS rapport van december 2018 “Ouderen kopen vaker online” blijkt dat het aandeel online kopers het sterkst is gestegen in de leeftijdsgroep 65+, namelijk in 6 jaar tijd van 25% naar 45%. Ouderen worden e-shoppers! Niet alleen het aantal ouderen dat online winkelt stijgt, ook het besteedbaar bedrag en de frequentie is hard gestegen. Het meest wordt er kleding en sportartikelen op internet gekocht. Kijk naar dit filmpje voor een compleet beeld:

 

 

Ouderen letten bij een online winkel vooral op:

 • Betrouwbaarheid
 • Betaalmogelijkheden
 • Overzichtelijk website, goed navigeerbare website
 • Retourneren
 • Mogelijkheid tot persoonlijk contact

  Omdat wij met DRESSYOURPARENTS ons richten op ouderen en kleding (seniorenmode), hebben we dan ook deze vijf punten zo goed mogelijk getracht in te vullen.

   

  Betrouwbaarheid van de webshop

  Referenties zijn op het internet de grootste voedingsbron van klantbeoordelingen; wat zijn de ervaringen van andere mensen? Wat vinden mensen van de producten, de service en het bedrijf? De Feedback Company is zeer gewaardeerd beoordelingssysteem waar e-shoppers de beoordeling van andere online shoppers kunnen lezen. Alle klanten kunnen een review of beoordeling van de webshop achterlaten. Inmiddels hebben meer dan 2.000 klanten DRESSYOURPARENTS beoordeeld en zijn we trots op het gemiddelde cijfer 9.2. De persoonlijke woorden van mensen kunt u hier lezen. Ook zijn we blij met het percentage terugkomende klanten. Meer dan de helft van onze bestellingen is geplaatst door vaste klanten en dagelijks heeft 25% van onze websitebezoekers al eerder in onze webshop gekeken of besteld. Het is fijn om deze vaste en tevreden klanten te hebben!

   

  Hoe betalen in een webshop?

  Betalen van artikelen in een webshop kan op veel verschillend manieren, maar vooral hiermee wilt u voorzichtig zijn. DRESSYOURPARENTS biedt eigenlijk alle mogelijkheden, zodat u een betaling kunt doen die het best bij u past.

  Een kleine uiteenzetting:

  • Het meest wordt betalen met iDeal gebruikt. Dit is eigenlijk online pinnen middels de inzet van uw eigen bank.
  • Voor Belgische klanten wordt Bancontact en KBC/CBC aangeboden, voor onze Duitse klanten Sofort Banking.
  • Betalingen via een overboeking behoort ook tot de mogelijkheid.
  • Als zeer veilig worden betalingen via een creditcard ervaren.
  • Achteraf betalen met Klarna geeft een koper rust, omdat pas na het ontvangst een betaling gedaan hoeft te worden. Beide betaalmogelijkheden (creditcard en achteraf betalen) kosten echter wel € 1,95

  Overzichtelijk navigeren

  Heeft u goed overzicht op de website? Wijst het doorklikken voor zich? Vindt u wat u zoekt? In hoeveel stappen bent u bij het product dat u zoekt? Wordt u goed begeleid op de website? Is er goede uitleg bij de artikelen? Heel belangrijk dat dit allemaal goed werkt, anders kunt u nooit tot een geslaagde koop overgaan. En daarna dient u ook goed begeleid te worden in het afronden van een bestelling. Dat het betalen vanuit het winkelmandje soepel verloopt, het afleveradres goed kan worden ingevuld, u een eventuele kortingscode kunt invullen en u bij elke klik gerustgesteld wordt dat de bestelling goed gaat.

  Het is fijn dat u daarna meteen een e-mail ontvangt met de bevestiging van uw bestelling. Bijgaand een track & trace code, zodat u uw pakketje kunt volgen en weet wanneer het bezorgd zal worden. Bij DRESSYOURPARENTS is de regel, dat als u op werkdagen vóór 15.00 uur bestelt, uw bestelling de volgende dag bezorgd wordt.

  Retourneren

  Als u iets koopt en het bevalt niet? Met het kopen van kleding is de onzekerheid vervelend als u niet de exacte maat weet of niet zeker bent over de kleur of stof. Geen probleem, retourneren kan zonder kosten. Dat geeft de mogelijkheid om bijvoorbeeld twee maten of kleuren te bestellen en na het passen degene die niet goed past terug te sturen. Voor het goed kunnen inschatten van de maten hebben wij twee uitgebreide maattabellen op de website staan, een maathulp voor dames en een maathulp voor heren. De meeste merken hebben we hierop uiteengezet. Zo is het misschien niet eens nodig om iets te retourneren!

   

  Persoonlijk contact

  Het geven van persoonlijk advies is iets dat we graag doen. Niet alleen is het voor u fijn om contact op te kunnen nemen om onduidelijkheid weg te nemen, maar voor ons is het ook heel goed om af en toe met onze klanten te kunnen spreken. Zo weten wij wat er speelt, wat de behoeften van onze (potentiële) klanten zijn en hoe men denkt over onze artikelen en service. Daar hebben volgende klanten ook weer wat aan! We merken dat het voor mantelzorgers belangrijk is om bereikbaar te zijn. Een groot deel van onze klanten koopt kleding voor een ouder of iemand die hij of zij verzorgt en is niet goed bekend met kleding voor ouderen. Door onze expertise kunnen wij, als we de situatie horen, vaak een passend advies geven over een broek of top dat geschikt zou zijn. Niet onbelangrijk, de mantelzorgen kan de bestelling laten bezorgen bij degene die het zal dragen. Het bestel- en afleveradres hoeft niet hetzelfde te zijn. Wij zijn (werk)dagelijks bereikbaar op nummer 035 – 2400 233 en u kunt altijd mailen naar info@dressyourparents.com. 

  Graag horen wij als u denkt dat er nog een drempel omlaag moet. Maar wij zijn er eigenlijk van overtuigd dat dat niet meer nodig is. Gezien wat wij horen vanuit onze klantenkring en de uitkomsten over het online winkelen onder ouderen stijgt het percentage ouderen die online winkelen elk jaar weer!

   

  Stijl kent geen leeftijd!

   

  Meer posts