Onze ouders in zorg- , verpleeg- en ziekenhuizen en het coronavirus
Zeker persoonlijk alsook organisatorisch is dit nu een uitdaging. We kunnen hen moeilijk uitleggen wat er precies gebeurt. We kunnen niet even een bezoekje brengen voor het langsbrengen van boodschappen, de was en een bosje bloemen. Even een zoen, aai en een praatje tijdens het drinken van een kopje koffie. We maken ons zorgen. De zorg doet geweldig werk en doen hun best om alles op te vangen. Het beschermen van onze ouderen staat bovenaan de lijst! Maar met collega’s die ziek worden, meer en langere diensten draaien is het zwaar werk. En voor ons als kind en mantelzorger valt het ook best zwaar.
Ontzorgen
De betrokkenheid van mantelzorgers is uitgangspunt voor de goede zorg van onze ouderen. Of ouderen nu in een zorginstelling verblijven of nog zelfstandig wonen. De meeste mantelzorgers zijn de kinderen. En naast de druk die er nu op ons en alle mantelzorgers ligt, de druk van werk, gezin en eigen gezondheid, is het mantelzorgen echt een extra zorg. Vereenzamen In deze tijd gaat de zorg een stuk verder. We moeten niet alleen ontzorgen, we moeten er ook voor zorgen dat onze ouders niet vereenzamen. In de lockdown situatie waarin zij nu verkeren is dit het grootste gevaar. Het geldt voor iedereen, maar voor afhankelijke ouderen heeft dit een vergroot effect. Enkele ouderen zijn in staat met behulp van Skype of Facetime contact met hun naasten te hebben en zo kan er gelukkig toch persoonlijk contact zijn. Maar ouderen mogen hun huis niet uit en missen hun loopjes, bezoekjes, praatjes en sociale contacten, wat een behoorlijk sociaal tekort geeft. Zorg- en verpleeghuizen zijn gesloten, familie of vrienden mogen niet naar binnen. Bewoners in verpleeghuizen zijn veelal niet in staat om online contact te hebben, een telefoontje wellicht. Maar hier geldt vaak dat er alleen maar persoonlijk contact bestaat.Ouderen die in het ziekenhuis liggen zullen te maken krijgen met ontvreemding en heel veel onzekerheid. Ziek zijn en de dreiging van het coronavirus erbij. Geen bezoek dat kan langskomen. Eventueel met het zicht op revalidatie, wat ook onzeker is gezien het feit dat fysiotherapie niet mogelijk is op die moment. Hoe moeten we deze situatie aanpakken? Het is een vraag waar velen nu mee zitten en het antwoord is voor iedereen anders en moet gevonden worden.
Aandacht
Hoe geven we aandacht? Wat zijn de mogelijkheden om aandacht te geven aan onze ouderen? In een ander patroon, ook als is dat voor sommige ouderen moeilijk te bevatten of te accepteren. We plegen meer telefoontjes en merken dat dat onze ouders goed doet. We mogen niets langsbrengen, maar gelukkig kunnen we online een kaartje bestellen en is deze de volgende dag in huis, zo ook met een bosje bloemen. Een cadeautje, alles om even op te vrolijken. Wij hebben nagedacht hoe wij als bedrijf op onze manier de mogelijkheid kunnen bieden een klein verschilletje te kunnen maken. Net als veel anderen voelen we ons machteloos, maar willen toch “iets doen”.
Dit hebben wij bedacht
Een klein gebaar, wij weten dat iets kleins vaak groots ontvangen wordt en een beetje vrolijkheid brengt. Bij elke bestelling vindt u naast onze gadget een mooie ansichtkaart. Onze bestellingen worden zeer verantwoord behandeld en u kunt deze direct bij zorg-, verpleeg-, of ziekenhuis laten bezorgen. DRESSYOURPARENTS is ontstaan vanuit het oogpunt om kinderen en mantelzorgers te ontzorgen. (Nacht)kleding op een makkelijke manier online bestellen en laten bezorgen bij uw ouder of degene die u verzorgt. Nu willen we er nog een kleine toevoeging aan doen: een beetje extra aandacht in de doos of door de brievenbus. Alle kleine beetjes helpen.
U kunt eventueel ook de kaart downloaden door op afbeeldingen hieronder te klikken, op te slaan en daarna zelf uit te printen.
En nog een kleine toegift:
Met code HOMEWEAR ontvangt u 15% korting op onze hele collectie nacht- en loungemode tot en met 6 april 2020.