Wat is color blocking?

Wat is color blocking? Wij leggen het uit en geven u advies hoe uw kleding te combineren

 

Color Blocking; een hele hippe en veel gebruikte term!
Maar wat is color blocking eigenlijk?
 

Kleur, kleur, kleur!

In plaats dat we één gekleurd item dragen, worden verschillende kleuren met elkaar gemixt en gematcht. Color blocking is het gebruik van verschillende blokken kleuren in je kleding. Bij color blocking draagt u kleuren naast elkaar in grote vlakken. In de basis gaat het erom dat u twee contrasterende, ook wel tegengestelde kleuren draagt. Kleuren die tegengesteld zijn op het kleurenwiel en deze vervolgens aan elkaar koppelen om interessante en complementaire kleurencombinaties te maken.

Wij zagen veel kleur bij modeontwerpers op de catwalks voor lente zomer 2022. Bij Dior, Gucci en Versace was het één en al felle kleuren. Dynamische kleuren als geel, oranje, kobalt en fuchsia zagen we ook op vele andere runways. De boodschap is duidelijk: dit voorjaar moet u in ieder geval één felgekleurd item in de kast hebben. Neon kleuren worden ook niet overgeslagen! Color blocking is dé trend voor voorjaar 2022.

Color blocking verwerken in je outfit is eigenlijk totaal niet moeilijk, want bijna alles kan en mag, zolang er maar een groot contrast is!

 

Color Blocking Dior 2022

Gucci color blocking 2022

 

Drie mogelijkheden in color blocking

 • Totaal contrast: Contrasterende kleuren die u met elkaar combineert, zoals kobaltblauw en oranje of paars en geel.
 • Mild color blocking: Kleuren in dezelfde tinten, zoals roze, poeder roze en fuchsia.
 • Kleuren in het kledingstuk verwerkt: Bijvoorbeeld een broek met dessin in verschillende kleuren.

 

  Advies in combineren van kleuren

  Als u niet gewend bent om sprekende kleuren te gebruiken, is het is best een stap om over te gaan. Hoe moet u combineren?
  • Vindt u eigenlijk één felle kleur in uw outfit wel genoeg? Combineer dan items in felle kleuren met items in bijpassende neutrale kleuren, zoals nude tinten, wit, grijs of donkerblauw. Of gebruik enkele accessoires in bijpassende accentkleuren om het effect versterken. 
  • Let erop dat de kleuren uit de combinatie u wel moeten staan! Ook is uw color blocking combinatie helemaal modern, de gekleurde items moeten ook matchen met uw huid- en haarkleur. 
  • De kleuren moeten wel echt verschillen. Let bij het combineren van een color blocking outfit op items die qua kleur niet veel van elkaar verschillen. Bijvoorbeeld items in zwart en donkerblauw of wit en crème. Doordat deze kleuren erg op elkaar lijken, krijgt u niet het knallende color blocking effect dat je juist wilt creëren.

   

    Het effect van color blocking

    Color blocking laat u er kleiner uitzien dan dat u werkelijk bent. Men lijkt er optisch kleiner door. Dat komt door de scherpe kleurverschillen. Het oog 'stopt' dan steeds even bij een nieuw vlak en glijdt niet mooi langs de outfit. Bent u klein, laat dan het totale contrast van color blocking aan u voorbij gaan, daarmee creëert u namelijk steeds een nieuwe horizontale lijn. Beter kunt u niet sterk verschillende kleuren dragen. 

    Veel kleur is zeker wel mogelijk! Trek een sprekende kleur door in het gehele outfit. Wanneer u alles in één kleur draagt, oogt u groter. Dit komt doordat het oog rustig van boven naar beneden kan glijden.

     

    DRESSYOURPARENTS

    Natuurlijk gaan wij ook mee in deze trend en hebben we dit seizoen veel kleur in onze collectie seniorenmode opgenomen. Gewaagd in sprekende kleuren, waarmee u contrasterende combinaties kunt maken, maar ook met rustige kleuren kunt combineren. In ons lookbook vindt u veel adviezen van combinaties die wij zelf geweldig vinden om te maken. Maar natuurlijk kunt u zelf heel goed kiezen, mixen en matchen met onze broeken met elastiek rondom, tops en (vest)jasjes uit onze collectie.

    Hierbij ons voorstel "Pink & Green" waar wij blij van worden! Klik op de afbeelding om in het lookbook alle items goed te kunnen bekijken.

     

    Pink and Green color blocking combinatie met items van DRESSYOURPARENTS

     

    Meer posts