Verandering van het lichaam met ouder worden

Lichaamsveranderingen bij ouder worden

Ouder worden

Met het ouder worden veranderen veel dingen aan het lichaam. Voornamelijk de toename van lichaamsvet en het veranderen van de romp zorgt ervoor dat kleding anders gaat zitten.

 

Lichaamsvet

In veel gevallen neemt de hoeveelheid lichaamsvet bij mensen toe met meer dan 30%. Daarnaast is de verdeling anders, er wordt minder vet onder de huid opgeslagen en meer in de buik.

 

De vorm van de romp

Door het verouderingsproces krimpen mensen vanaf een jaar of 40 ongeveer een centimeter per decennium. Het verliezen van botmassa wordt ook wel osteoporose genoemd. Eén op de vier vrouwen boven de 55 heeft last van osteoporose. Als we ouder worden drogen de schijven tussen de wervels van de ruggengraat uit en worden dunner. Het gevolg is dat de wervelkolom langzaam in elkaar gedrukt wordt. Kijk voor een duidelijke uiteenzetting naar dit filmpje.

 

Wat te doen?

Veel is er niet tegen het verouderingsproces te doen, maar het is wel mogelijk om dit proces te vertragen door lichaamsoefeningen, bijvoorbeeld met buikspier oefeningen en het bewust zijn van een goede houding waarbij men zoveel mogelijk de rug recht en gestrekt houdt. Ook yoga kan de kromming van de wervelkolom tegengaan. Vitamine D kan het proces vertragen.

 

Kleding

Wat erg frustrerend kan zijn is dat door deze veranderingen kleding anders gaat zitten. Oudere vrouwen hebben andere verhoudingen in het bovenlijf dan jonge vrouwen. Maar, kleine aanpassingen in de garderobe kunnen gedaan worden om goed passende kleding te dragen en er verzorgd uit te zien. Moderne kleding voor senioren is niet altijd makkelijk om te vinden, maar is er wel degelijk! Merken zoals Frank Walder, Rabe, Erfo, LeComte en Gollé Haug zijn gespecialiseerd in stijlvolle kleding voor ouderen. Toni Dress, Brax Raphaela, Frank Walder en Michèle zijn gespecialiseerd in broeken voor oudere vrouwen die deze lichaamsveranderingen ervaren. Met het volgen van de maathulp, is het kiezen van de juiste maat eenvoudig. 

 

Style kent geen leeftijd!

Met de jarenlange ervaring heeft DRESSYOURPARENTS haar webshop 9 jaar geleden samengesteld en blijft de collectie doorgroeien. 

DRESSYOURPARENTS kan ook advies geven en biedt de mogelijkheid voor een make over. U kunt hiervoor contact opnemen onder andere via info@dressyourparents.com.

Meer posts