Comfortabele kleding voor senioren

Comfortabele kleding voor senioren

Lekker zittende kleding voor ouderen

De wensen van ouderen op het gebied van kleding zijn divers. Niet alleen let men op de stijl en de mode, maar ook moet de kleding comfortabel zitten. Het moet de juiste pasvorm hebben.

Voor iedereen geldt, zeker in het geval van lichamelijke uitdagingen, dat het makkelijk kunnen uit- en aantrekken van kleding een voorwaarde is om een kledingstuk te kopen. Daarbij is de stof van het kledingstuk belangrijk. De veel gebruikte stoffen met hun voor- en nadelen beschrijven we hier kort.

Soepel vallende stof doet goed aan het figuur en vaak in combinatie met stretch makkelijk om te kunnen verkleden. Voor comfortabele kleding is viscose is een veel gebruikt stof, welke een semi natuurproduct is. Het voordeel bij viscose is dat, net als bij katoen, het goed vocht absorberend en prettig draagbaar is. Daarentegen is viscose vrij slap van structuur, vooral als de stof nat wordt (bijvoorbeeld door zweet).

Ook polyester en nylon zijn stoffen die soepel vallen en comfortabel aanvoelen. Over deze stoffen valt veel te vertellen. Met name polyester is de laatste jaren zo ontwikkeld dat het in de betere kwaliteiten nauwelijks te onderscheiden is van wol of katoen. De kwaliteiten zijn ademend geworden, voelen heel zacht aan, hebben antibacteriële en antiallergische eigenschappen en zeer comfortabel om te dragen. Voorbeelden van deze kleding zijn de “Wellness-feeling” en “Wellness-supersoft” collecties van Gollé Haug en de vesten en pullovers met de “Einzigartig” kwaliteit van Rabe. Daarnaast is een groot voordeel dat deze stoffen nagenoeg strijkvrij zijn.

Katoen is een natuurproduct en volgt prettig aan. Het is minder soepel, dient gestreken te worden en kan op den duur vervagen van kleur.

Wol is lekker warm en soepel vallend. Nadelen zijn dat het met de hand gewassen dient te worden en allergische reacties kan oproepen.

Elasthaan, een rekbaar en synthetisch rubber, wordt vaak aan stoffen toegevoegd, waardoor het zeer comfortabel draagt en handig is bij het aan- en uitkleden. Met name in damesbroeken van Toni, Frank Walder en Michele is elasthaan verwerkt voor veel draagcomfort. Bij DRESSYOURPARENTS vindt u enkel broeken met een elastische band om dit draagcomfort nog optimaler te maken. In veel verschillende modellen, materialen en stijlen.

 

De grootste collectie damesbroeken met elastiek rondom bij DRESSYOURPARENTS

 

DRESSYOURPARENTS heeft bij alle kleding die zij aan ouderen en senioren biedt, aandacht besteed aan de afwegingen stijlvol, pasvorm, comfortabel, uit- en aankleden en prijs. Door het gebruik van de juiste materialen wordt de pasvorm bepaald, waardoor u stijlvol gekleed gaat voor een goede prijs.

Wij hebben in ons enthousiasme over onze eigen collectie veel combinaties samengesteld om u op een idee te brengen. Mix & Match met de items en uw eigen garderobe. Bekijk voor deze combinaties naar het dames lookbook en het heren lookbook.

Neem hier een kijkje om de wasvoorschriften van de verschillende stoffen na te lezen.

Meer posts