Trends voor de lente en zomer 2023

Blog over de fashion trends voor lente en zomer 2023

Van jeans tot punk, surfcore en Moulin Rouge!

 

Zoals elk jaar is het weer even schakelen van de wintercollectie naar de lente- en zomercollectie! We zitten nog in de SALE van het afgelopen seizoen, maar we hebben de eerste items voor het komende seizoen al binnen en we zijn er meteen aan toe!

We worden heel enthousiast van alles wat we voor onze nieuwe collectie besteld hebben.

Om u ook alvast in the mood mee te nemen, hebben we de trends voor de lente- en zomercollectie 2024 op een rijtje gezet.

Het valt al op dat het trends zijn die we al een beetje zijn tegengekomen, maar ook trends die we al lang niet meer gezien hebben, zoals punk en “roaring twenties”. De kleuren zijn heerlijk divers en kunnen we combineren naar elke stijl en mood! 

 

De 2023 lente & zomertrends: 

Moulin Rouge

In het voorjaar zullen Moulin Rouge-achtige looks hoogtij vieren. Korsetten, kanten babydoll jurkjes, kousen en corsages met een romantische sfeer lijken hierbij het populairst te zijn. Natuurlijk staat de kleur rood bovenaan de lijst van deze look.

Punk

Statement items! Denk aan hoge platforms, spikes, grafische tops en opvallende statement sieraden. U kunt het zo gek maken u zelf wilt.

Jeans

Denim blijft één van de allergrootste modetrends. De minirokken maken plaats voor lange denim rokken. De kans is groot dat u items om hierop te dragen al in uw garderobe hebt liggen. Denim on denim is de échte trend:  combineer uw favoriete spijkerbroek met een spijkerjas of een denim blouse. Of een spijkerjurk!

Bij DRESSYOURPARENTS vindt u de grootste collectie spijkerbroeken met elastieke band, neem meteen hier een kijkje. Maak de combinatie met een witte katoenen top of oversized blouse staat ook heerlijk fris, casual, hip en zomers.

Denim look in de lente en spring collecties 2023


Goud

Goud maakt een comeback, alhoewel het eigenlijk nooit echt weg is geweest. We gaan dit voorjaar veel gouden items zien! Verwerk de kleur op een subtielere manier in uw outfit, door bijvoorbeeld een opvallende gouden top te combineren met wat meer basic items. Iets gewaagder? Durft u een paar knallende gouden laarzen, gouden schoenen, sneakers of misschien een gouden broek te dragen? Sowieso is door gouden accessoires zoals een tasje, ketting of armband snel de goede touch te maken.

Franjes, ruches en kant

Wat vrolijk! Jurken, tops, jassen, tassen met franjes, ruches of kant zagen we vorige seizoenen al, maar komen nog meer voor. Denk bijvoorbeeld aan een blouse met ruches, een jurk met franjes of een top met pailletten.
Kant zien we niet alleen terugkomen bij de Moulin Rouge trend, alles mag van kant! Het past ook helemaal in de roaring twenties trend, 1920 wordt helemaal hip, alles kan en mag.
Al met al: hoe meer details, hoe opvallender het item! U mag best een beetje over de top gaan, pak maar uit met uw outfits!

Gebreide items

Knitted layers zijn dé manier om dit voorjaar door te komen. U kunt deze trend nu al toepassen met items die u in de kast heeft liggen en het is bovendien een fijne manier om er warm bij te lopen. Gebruik dunnere gebreide items om het fijn draagbaar en niet te warm te maken. Opmerkelijk: we hebben ook weer arm- en beenwarmers gesignaleerd!

Gebreide items in combinatie met kleur en neutrale items in zomercollectie 2023


Surfcore

Dit is misschien een trend voor een jongere generatie, maar we willen wel weten wat dit is. Vorige zomer zagen we al dat Surfcore een grote trend was en dit lijken we aanstaande zomer ook gewoon weer te zien. Denk aan wetsuit-achtige kledingstukken, waterschoentjes en bodysuits van zwemstof en badstof. Niet alleen om naar het strand te dragen, men draagt de combinatie van een favoriet badpak met een minirok en een paar waterschoentjes.

Subtiele glitter in combinatie met neutrale items

Bij een stijlvolle garderobe denkt u misschien niet zo snel aan glitter. Toch zien we dat het voorjaar in het teken van een beetje glinster staat. Geen grote glitterpailletten of andere hysterische items, maar mooie shirts, tops en jasjes met een subtiele glitter. Zoals een glinsternaad in een vestjasje of glinstergaren gebruikt in een pullover of damesbroek.

 

De Kleuren

Zoals elk seizoen heeft de Amerikaanse kleurspecialist Pantone tijdens de New York Fashion week weer hun kleurreport gepresenteerd; de allernieuwste kleuren met de tien accent topkleuren en 5 classic colors. Pantone verwoordt de kleuren als volgt:

“Van opwekkende felle kleuren tot ultrakalmte tinten en tonen. De kleuren voor de lente en zomer 2023 zijn opnieuw gekalibreerd en benadrukken de expressie van individualisme op onverwachte manieren”.

"De kleuren voor Lente/Zomer 2023 zijn aangepast aan het nieuwe tijdperk dat we betreden. Door escapisme te mengen met realiteit, gezondheid en vreugde, omarmen we de verkenning van extreme contrasten in stemming en kleur. Het kleurenverhaal van dit seizoen is nuttig en basic, terwijl er tegelijkertijd een opbeurend vitaal gevoel van spel doorklinkt."

 

Kleuren van Pantone lente en zomer 2023

 

De uitleg van de kleuren door FashionTrendsetter:

Fiery Red: een super geladen rode toon die een energieke intensiteit aangeeft.

Beetroot Purple: een fuchsiatint die de vruchten van de natuur voorstelt.

Tangelo: als een pittige, smakelijke, met vitamines verrijkte sinaasappel

Peach Pink: een verzorgende perziktint nodigt u uit voor een warme omhelzing

Empire Yellow: een lichtgevend geel dat vrolijkheid uitstraalt

Crystal Rose: een helder roze dat moderne romantiek uitstraalt

Classic Green: een voedend groen met gezondheidsbevorderende uitwerking

Love Bird: een exotisch groen met een levendig karakter

Blue Perennial: een opvallend blauw dat van het pallet spettert

Summer Song: een zuivere blauwe tint die ontspanning en rust uitdrukt

Skylight: een zuivere en waterige aqua

Vanilla Cream: een zachte en heerlijke romige toon

Gray Lilac: een dromerig en etherisch lila gekleurd grijs

Leek Green: een plantaardig groen met een subtiele smaak

Macchiato: een verrukkelijk bruin met een lichte schuimlaag

 

Lees ook over de door Pantone uitgeroepen "kleur van het jaar": Viva Magenta
Wat een mooie kleur!

 

De seizoen kleuren toegelicht:

Babyroze in de lente- en zomercollectie 2023 Colors in de lente- en zomercollectie 2023 Veel kleur in de lente- en zomercollectie 2023  Surf is een lente- en zomerlook in 2023

Grijs

Hoewel grijs een grote trend was voor deze herfst en winter, gaat deze gewoon door naar het volgend voorjaar. Het is één van onze favoriete kleuren; u kunt grijs met vrijwel alles combineren en hebt er zonder twijfel nog jarenlang plezier van: wel zo fijn tijdens het samenstellen van uw tijdloze garderobe. Met andere verschillende kleuren grijs, ton-sur-ton, of juist met een opvallende kleur. De combinatie met oranje zullen we het komend seizoen veel zien.

Macchiato

Een tint donkerder dan beige. Het combineert knap met knaloranje, rood en donkerblauw, maar staat eigenlijk overal bij.

Grijs-lila:

Niet grijs, niet lila, maar iets hier tussenin. Als u het ziet, herkent u het meteen. De kleur wordt veel verwerkt in satijn en andere verfijnde materialen. Vooral in tops, blouses en blousons.

Lila is één van de weinige kleuren die vrijwel iedereen staat. Heel chique bij grijs haar! Deze lichte kleur mag eigenlijk niet ontbreken in uw lente- en zomergarderobe.

Groen

Alles draait het komende jaar om Fendi-groen en die komt in de buurt van de kleur die Pantone omschrijft als Love Bird - 'een exotisch groen met een levendig karakter’. Een geweldige kleur die zowel klassiek als casual gedragen kan worden. Ook de hele klassieke kleur mosgroen wordt veel gebruikt.

Felle kleuren en vrolijke prints

Natuurlijk het vurig rood. Brandweer-, knal- of vuurrood: felrood voert de boventoon. Het combineert goed met grijs, zwart of beige. Maar probeer deze nu eens te combineren met oranje of roze!

Daarnaast mogen andere felle kleuren in de zomer van 2023 niet ontbreken in uw garderobe. De fashion kleur die we heel veel gaan zien is fuchsia. Een fuchsia broek, roze blouse en schoudertas, zijn echte trenditems! Ook blauw, met name de kleur turquoise zullen we veel gaan zien. Weet u nu niet precies hoe deze kleurrijke items te combineren? Lees dan onze blog over colorblocking. Het is juist leuk om te mixen en matchen met kleurrijke items! Fuchsia en oranje bijvoorbeeld en de kleurencombinatie van blauw en groen is helemaal on trend.

Tangeline oranje

De Hermès kleur! Maar nu overal in de hoofdrol. We zien oranje veel in combinatie met grijs, maar ook in colorblocking met rood, roze en helemaal heftig met groen.

Rosequartz en pastelkleuren

Dit jaar is er een grote rol voor romantiek weggelegd in de modewereld. Hoe kan dat beter dan met babyroze? Maar ook pastelgeel en andere pastelkleuren worden gebruikt. Mooi om bij sprekende kleuren te gebruiken om ze wat te verzachten.

Veel gezien is roze in ton-sur-ton. Roze is een kleur die wordt meegenomen vanuit 2022. U hoeft echt niet te denken aan een felroze outfit; dat is het fijne van deze kleur. Roze is heeft ontzettend veel verschillende tinten, waarvan oudroze er bijvoorbeeld één is die u heel modieuze en op een frisse manier kunt combineren.

Meer lezen over en het het gebruik van deze kleuren: De juiste kleur

Leuk is nog om te lezen hoe het tijdschrijf Vogue de trends voor komend seizoen omschrijft:

  • Neo-minimalisme
    Minimalistische kleding en een neutraal kleurenpalet is het stijlvolle equivalent van een schone lei wat het nieuwe werken betreft.
  • It’s all in the hips
    Aspecten van historische vrouwenkleding krijgen een feministische upgrade anno 2023. Neem bijvoorbeeld panniers en hoepelrokken, die overduidelijk een comeback gaan maken.
  • Draperieën
    Ontwerpers gaan los met draperen. Daarbij schakelen ze de hulp in van bijna vloeibare jersey en transparante stoffen.
  • Het klassieke witte overhemd 2.0
    De klassieker is getransformeerd in een garderobeheld die allesbehalve basic is.
  • Utility details voor een handsfree leven
    Kleding met ruime cargozakken, parachuteriemen en extra vulling maken je klaar voor alle actie die u dit jaar gaat beleven.
  • Verleidelijke texturen
    Raffia, veren, ruches en franje versterken het voelbare aspect van kleding.
  • Mermaidcore
    De wetlook, maar dan anders. De silhouetten en texturen van de onderwaterwereld zien we terug in de looks op de catwalk.
  • Pantser voor held(inn)en
    Krachtige looks voor degenen die in de frontlinie van de fantasierijke mode staan.(Zwart, zwarter, zwartst de komende lente. Leren jassen, lange jurken, korsetten en mét gitzwarte oogschaduw op je gezicht: gothic zijn is helemaal hip als het aan Chanel, Dior en Dolce & Gabbana ligt. Combi met 5)
  • Free the nipple
    Het vrouwelijk lichaam wordt blootgelegd: veel voorjaarscollecties leken de free the nipple-beweging te steunen.
  • Voor de helft
    Asymmetrische cuts weerspiegelen onzekere tijden. We zien bijvoorbeeld veel ‘halve’ rokken, tops en jasjes.

Spring colors 2023

Meer posts