Seniorenmode met de looks van deze tijd!

Seniorenmode met de looks van deze tijd! DRESSYOURPARENTS heeft comfortabel én moderne kleding voor ouderen.

Moderne kleding voor ouderen

De mode van deze tijd is heel goed te dragen door ouderen. Een hippe broek met erop een mooie top, vest of pullover en sneakers eronder is helemaal van nu. Maar de pasvorm van een broek voor jonge mensen is vaak niet meer geschikt voor een veranderend figuur en zit vaak net niet goed en lekker. DRESSYOURPARENTS heeft modellen van bekende merken die zich daarop richten en heel geschikt zijn voor ouderen.

 

Het lichaam verandert bij het ouder worden

Ouderen zijn kritischer op het draagcomfort en de pasvorm. De pasvorm is ook echt anders dan bij jongeren! De pasvorm is anders door het veranderen van het lichaam bij het ouder worden, zo verandert de taille en zijn de verhoudingen van het lichaam anders. 

 

Wat fijn: Broeken met elastiek in de taille!

Kleding moet lekker zitten. Dat wordt belangrijker naarmate men ouder wordt. Broeken met elastiek in de taille zijn in een hele goede oplossing. Door het elastiek heeft men geen broekband die in de taille knelt, knopen en ritsen hoeven niet open- en dicht gemaakt te worden. Heel comfortabel doordat het zich goed naar het lichaam voegt en aansluit. En vaak gewoon met riemlussen zodat er gewoon een riem ingedragen kan worden.

Helemaal prettig omdat men op hogere leeftijd vaak meer zit, pijnlijke gewrichten ontwikkelt of revalideert. Of er is sprake van rolstoelgebruik.  Tegenwoordig draagt men in elke leeftijdscategorie broeken en rokken met elastieken band, dus u blijft modern gekleed gaan.

Er is een enorme keus in damesspijkerbroeken. Modern, comfortabel, casual en toch heel stijlvol. Jeans zijn er in veel verschillende modellen, kleuren en kwaliteiten, die aansluiten bij uw wensen, het seizoen en maat. Kijk bijvoorbeeld bij de merken Toni DressGardeurBrax RaphaelaZerres en Frank Walder.

Voor heren zijn er spijkerbroeken, katoenen broeken en ribcorduroybroeken met elastiek rondom. Zonder rits of knoop, maar mét lussen, zodat er een riem in gedragen kan worden. Merken voor heren zijn onder andere D.Y.P.Luigi Morini, en Brax.

 

Bovenkleding

Kledingmerken die zich richten op ouderen hebben in de pasvorm aanpassingen gedaan. De boezem en schouders hebben andere verhoudingen hebben gekregen; het bovenlichaam is daardoor veranderd. Zowel bij mannen als vrouwen. Fijn als kleding dan een goede snit en taillering heeft. Daarom is het gebruik van stoffen en elastan belangrijk voor het draagcomfort. Een fijne stretch of juist het soepel vallen van een lichte stof voelt prettig en is daarnaast goed voor het aan- en uittrekken. Bijvoorbeeld vestjasjes zitten zoveel lekkerder dan een blazer doordat die veel soepeler vallen, hebben dezelfde look en zijn daarnaast heel goed wasbaar. In veel verschillende modellen, kleuren, prints en kwaliteiten. Of tops en tunieken met stretch  Met lange mouw, korte mouw, 3/4 mouw of mouwloos. In goed rekbare kwaliteiten met bijvoorbeeld een mooie, luxe viscose kwaliteit, jersey of katoen.

Voor heren moeten overhemdenpolo’s en pullovers een goede snit hebben om er fris en netjes uit te zien. Vaak zit er iets stretch in, zodat het mooi zit en gemakkelijk is bij het verkleden. Merken zoals BaileysBrax en R.B. Boston hebben mooie bovenkleding met fijne pasvormen in prettige kwaliteiten die mannen er helemaal van deze tijd uit laten zien.
Niet minder belangrijk is dat de kleding goed wasbaar is en goed blijft bij het wassen!
Goede merken voor dames zijn RabeFrank WalderErfoGollé Haug en LeComte.

 

Huispakken of loungewear

Een dag lekker thuis blijven? Dan is loungewear een heerlijk comfortabele oplossing. Net wat “echter” dan een pyjama of nachthemd, maar wel het relaxte gevoel ervan. Ook om goed in gezien te kunnen worden, zoals na een operatie. Dan is het soms nog niet fijn om gewone kleding aan te hebben. Maar juist dan wilt u er ook verzorgd uit zien! Goed wasbaar zodat het snel weer fris gedragen kan worden. Bijvoorbeeld de loungewear voor dames van Ringella, die na het wassen zijn kwaliteit en pasvorm goed behoudt. Zo ook de nachthemden, pyjama’s en ochtendjassen. Voor heren zijn de klassieke pyjama’s van Schiesser en Ringella van hele goede kwaliteit en zeer comfortabel.

 

DRESSYOURPARENTS

Wij hebben de overtuiging dat ouderen goed gekleed kunnen gaan en onze collectie is inmiddels uitgegroeid tot een grote webshop die op het gebied van seniorenkleding heel veel merken en geschikte artikelen voor senioren aanbiedt. In de basis ontstaan als webwinkel voor het ondersteunen van mantelzorgers, maar uitgegroeid tot een webshop voor (jonge) ouderen zelf en hun kinderen of mantelzorgers, die hen ondersteunen in het gekleed gaan zoals ze gewend zijn. Combineren van de merken (zie onze ideeën in het lookbook voor dames en lookbook voor heren) en het adviseren van klanten en hun mantelzorgers, heeft geleid tot veel inzichten en elke keer weer uitbreiden van het assortiment. De goede reviews die wij krijgen doen ons beseffen dat we slagen in ons doel en zijn daar heel blij mee!

Meer posts