Prettige kleding bij revalidatie en rolstoelgebruik

Blog tips kleding bij revalidatie en rolstoelgebruik

Prettige kleding bij revalidatie en rolstoelgebruik bij DRESSYOURPARENTS

Prettige kleding bij revalidatie en rolstoelgebruik

Na een operatie is het aan- en uittrekken van kleding vaak vervelend. Ritsen in broeken, hoog gesloten shirts en stugge nachtkleding zijn een uitdaging. Zeker als het voor korte of langere tijd rolstoelgebruik betreft of er beperkingen aan het gebruik van de armen ontstaat.

Rolstoel

Als u langere tijd op een dag zit, zijn broeken met ritsen niet prettig. Het snijdt in de taille of buik en rekt vaak niet mee. Het uit- en aantrekken is gemakkelijk als een broek een elastische band heeft. Vooral ook als er hulp verleend moet worden. Daarnaast zit een broek met elastiek in de taille zeer comfortabel, wat niet onbelangrijk is in het geval er bijvoorbeeld een heup- of buikoperatie heeft plaatsgevonden. Voor meer tips lees hier.

Beweeglijkheid van armen

De beperking in het gebruik van de armen maakt het aan- en uittrekken van bovenkleding moeilijk of onmogelijk. Reumatische klachten, een schouderoperatie of gewoonweg ouderdomskwalen frustreren de bewegingen. Een top die gemakkelijk over het hoofd getrokken kan worden, met mooie elastische stof, een ruime halsopening of een rits- of knoopsluiting zijn oplossingen die het aan- en uitkleden makkelijker maken.

Pasvorm van broeken

De wensen en eisen aan de pasvorm van een broek zijn anders als men veel zit. In de broeken van bijvoorbeeld Luigi Morini voor heren en Toni Dress voor dames is er rekening gehouden met het veranderen van het lichaam als men ouder wordt. De broeken blijven goed zitten bij het zitten en zakken niet af bij het opstaan. Hoger gesloten aan de rugkant, maar ook betere pasvorm bij de buik zijn broekmodellen die Dress Your Parents biedt.

Huispakken en loungewear

Bij casual gebruik, maar ook heel fijn bij revalidatie of ziekte, zijn huispakken. Ook wel loungewear genoemd. Fijne stoffen, die zacht aanvoelen, goed wasbaar zijn en niet veranderen bij het wassen. Niet een ziek gevoel in nachtgoed, maar gemakkelijk zittende kleding als u het huis niet uitgaat. In verschillende kwaliteiten zoals sweatstof, velours, jersey en katoen. Met ritsen, knopen of ronde rekbare hals en van verschillende merken. Er is genoeg keus voor elke behoefte, u hoeft zich niet ziek of ongemakkelijk te voelen in de kleding die niet past in de situatie waarin u verkeert!

En natuurlijk: mocht u nachtkleding zoeken die aan dergelijke wensen en eisen moet voldoen, kunt u zeker ook voor pyjama's, nachthemden en ochtendjassen terecht bij DRESS YOUR PARENTS

Mocht u behoefte hebben aan meer mogelijkheden in innovatieve, modieuze en aangepaste kleding voor mensen met een beperking, dan kunt u ook kijken op de site van So Yes.

Meer posts