8 jaar ervaring in kleding voor ouderen

Wat zien wij als veranderingen in seniorenkleding de afgelopen 8 jaar ?

 

Wat is er in 8 jaar veranderd in seniorenkleding?

Onlangs zaten we bij elkaar en bespraken wat er zoal veranderd is aan kleding en mode voor ouderen sinds wij 8 jaar geleden begonnen zijn. We kwamen tot onze verrassing tot de conclusie; best heel veel!

 

De veranderingen in kleding voor vrouwen in de afgelopen jaren   De veranderingen in herenkleding voor ouderen in de afgelopen jaren

Wat is in onze ogen veranderd?

Bij dames

  • In algemene zin is te zien dat kleding steeds informeler wordt, zowel voor dames als voor heren. Oók bij seniorenmode!
  • Werden er 10 jaar geleden door dames nog veel rokken gedragen, tegenwoordig draagt bijna elke vrouw een broek. Een nette, soepel vallende broek met vouw, maar ook:
  • Veel jeans! Zelfs op hogere leeftijd kan dat tegenwoordig heel erg goed. In veel verschillende varianten, zowel in klassieke als sportieve modellen. Als die maar goed zit! Dit is écht een grote verandering!
  • Tops in veel modellen. Niet meer de 2-in-1 setjes zijn het populairst, maar de blousons, blouses en tops van o.a. Rabe, Erfo en Eterna. Daarover een vest of vestjasje van bijvoorbeeld LeComte, Gollé Haug en Frank Walder. Allemaal heel goed te combineren en passend in kleur en dessin. In de winter een pullover met of zonder coll, in ronde of v-hals, allemaal van voorgaande merken en ook weer goed te combineren met de tops eronder.
  • De verschillen tussen de leeftijdsgroepen in outfits en looks zijn kleiner geworden. Oudere dames lopen net als jongere meiden op sneakers onder de hippe broeken met koordje in de tailleband (bijvoorbeeld de Brenda van Frank Walder of de Jade van Toni) of strakkere modellen in verschillende kleuren (van onder andere Zerres en de Alice van Toni).

  

De looks van deze tijd in dames seniorenkleding   Moderne kleding voor oudere dames

  

Opvallend bij heren

  • Toen wij 8 jaar geleden met onze herencollectie voor senioren begonnen, was dat met hele klassieke broeken in ‘pakken’ stof. Tegenwoordig is er een hele grote collectie herenbroeken met elastiek rondom die heel ‘stylish’ is maar óók heel sportief en modern.
  • 8 jaar gelden was er maar één model broek en nu hebben wij drie populaire modellen (Philip, Oliver en Alex) in verschillende kwaliteiten en kleuren in de collectie, en dat is niet voor niets. Steeds jongere mannen zien het voordeel van broeken met een elastische band. Maar dat moet dan wel een model zijn dat bij hém past. De één wil een wat meer aangesloten model, de ander juist met wat meer ruimte om het been. De één wil heel graag een spijkerbroek, de ander een fijne chino of luxe katoen. Deze comfortbroeken hebben dus een enorme ontwikkeling doorgemaakt en zijn niet meer weg te denken.
  • Bij mannen hebben we gezien dat het pak al enige tijd geleden ingeruild is voor sportievere outfits, mits die wel stijlvol zijn.
  • En hoeveel mannen zien we nog met een das lopen? Privé nog met een enkel feestje, zakelijk steeds minder…. Daarvoor in de plaats worden mooie vesten of wordt een jasje gedragen bij een net overhemd en een nette of sportieve broek.
  • In de zomer worden meer korte broeken gedragen. De bermuda hebben we dan ook in drie verschillende varianten (Julian, George en Robert) in verschillende kleuren. Allen met elastiek in de taille voor optimaal draagcomfort.

 

Moderne kleding voor seniore heren   Moderne broeken met elastische band voor oudere heren

 

Online winkelen door senioren

In het algemeen kunnen we ook heel goed stellen dat het online winkelen onder ouderen enorm is toegenomen! Heel erg leuk, want wij hebben nu meer contact met de mensen die onze kleding dragen, dan met hun kinderen en/of mantelzorgers. Grappig genoeg is onze naam dus niet meer alleen gericht op hen met ‘Caring for a great age’, maar juist op ú als ‘Stylish Senior’!

 

Collectie up-to-date

Dit persoonlijke contact met u heeft er ook toe geleid dat we steeds beter onze collectie kunnen aanpassen en zien veranderen. Zo hebben we bijvoorbeeld nu ook een grotere collectie accessoires voor zowel dames (kettingen, tassen en leesbrillen) als heren (riemen, bretels en katoenen zakdoeken). Hiermee maakt u uw look compleet! Kijk voor veel van de kledingcombinaties waar wij zo enthousiast over zijn in ons lookbook voor dames en heren.

 
Het lookbook voor dames met combinatietips bij DRESSYOURPARENTS
Lookbook met stijltips voor heren. Shop the look!

DRESSYOURPARENTS – Women’s Department – Men’s Department

Meer posts