Kleding bij fysieke ongemakken

Kleding bij fysieke ongemakken zoals rolstoelgebruik, een stoma, parkinson, ALS en Alzheimer

 

Welke kleding is geschikt als u lichamelijk uitdagingen zoals Parkinson, ALS, een stoma, dementie of rolstoelgebruik hebt?

 

Redenen voor aangepaste kleding

U zoekt aangepaste kleding waarvan u het verschil niet ziet met de kleding die u gewend bent te dragen, voor als het moeilijk wordt om ‘gewone’ kleding met knopen en ritsen te dragen. Om verschillende fysieke redenen kan het handig zijn om kleding met ritsen en knopen te vervangen door kleding die dat niet heeft:

  1. Stijver worden van spieren: bij het ouder worden en het strammer worden van spieren of gewrichten is het moeilijker om knopen open en dicht te krijgen.
  2. Dementie en Alzheimer: de coördinatie gaat op den duur achteruit.
  3. Rolstoelgebruikers hebben vaak last van de riem en een broekband zonder rek, dat zit gewoon niet comfortabel meer en een rits geeft extra stugheid op een plaats waar het fijn er is om een soepele stof te dragen zonder rits.
  4. Parkinson: bij de ‘trilvariant’ is lastig om een broek met knopen en rits te bedienen en bij de ‘vertragingsvariant’ kan het soms te lang duren.
  5. Stoma: als u een stoma draagt, is het heel belangrijk dat er niet op een verkeerde plek druk uitgeoefend wordt.
  6. ALS: de spieren worden zwakker en is het belangrijk zo lang mogelijk alles zelf te kunnen blijven doen.

Voor deze verschillende problemen zijn er wel degelijk goede oplossingen op het gebied van kleding.

 

Elastische kleding

Zo is het handig kleding te kopen met veel rek erin, die over het hoofd aangedaan kan worden. U kunt bijvoorbeeld denken aan polo’s, jersey overhemden (waar het beleg voor een deel dicht gestikt van kan worden), pullovers en vesten die over het hoofd heen kunnen, of juist met een rits.

 

Bovenkleding die gemakkelijk aan- en uit te trekken is en met een goede pasvorm en goede kwaliteit
 

 

Broeken zonder knopen en rits

Voor broeken is er ook een hele handige oplossing; u hoeft niet in bijvoorbeeld een joggingbroek te lopen of uw broek te vermaken! Er zijn herenbroeken met elastiek rondom die gemakkelijk aan- en uit getrokken kunnen worden. Het zijn dus broeken zonder knopen en rits (meestal wel met riemlussen), maar dat is niet te zien. Er is niet een gulp opgestikt, de gulp is van dubbele stof gemaakt en afgewerkt als een echte gulp. De herenbroek met elastische band beweegt comfortabel mee en knelt niet.
 

Modellen herenbroeken met elastische band

Omdat er verschillende type mannen zijn, met verschillende smaken en verschillende stijlen, heeft DRESSYOURPARENTS drie verschillende modellen ontwikkeld. Zo is er een model voor de moderne man (aansluitender over het been, ons model D.Y.P. Alex), de sportievere man (een 5-pocket, het model D.Y.P. Oliver) en de klassieke man (met een achterzak met knoop, de D.Y.P. Philip). Alle modellen hebben zakken (handig voor het opbergen van kleine dingen) en ogen, dus net als bij een gewone broek. Maar ook zijn er bermuda's en ribcorduroy broeken in verschillende kleuren en kwaliteiten met elastiek in de taille!

Vanzelfsprekend zijn er veel verschillende stoffen waarin de modellen zijn uitgevoerd. Natuurlijk in verschillende kleuren jeans, maar ook in ‘pakken’ stof en in luxe katoen, de zogenaamde chino’s. Genoeg oplossingen dus om er verzorgd en stijlvol uit te zien. Lees uitgebreid over de verschillen tussen deze verschillende broeken in dit artikel.

 

Combineren met bovenkleding

Om gekleed te blijven gaan zoals u gewend bent, is het fijn als deze comfortabele broeken gecombineerd worden met goede truien, vesten, overhemden en polo’s. Merken die daar goed bij passen zijn Baileys, Brax en R.B. Boston.

DRESSYOURPARENTS heeft deze merken uitgezocht op de goede kwaliteiten en pasvormen. Deze kleding is goed rekbaar en goed wasbaar met behoud van de pasvorm en kwaliteit. U kunt casual gekleed gaan, met bijvoorbeeld een polo van Baileys op een jeans, of iets netter met een katoenen broek, overhemd en vest. U slaagt zeker!

 

Persoonlijk contact met DRESSYOURPARENTS

Mocht u advies willen hebben over de beschreven kleding of over de combinaties die u zou willen maken, kunt u altijd contact met ons opnemen! Vooral voor mantelzorgers, vaak de kinderen van onze klanten, is het inschatten van de juiste broek of maat best moeilijk en daarvoor zijn we altijd te bereiken!

Via ons klantencontact formulier zijn wij per mail en telefoon te bereiken.

 

Voor kleding bij fysieke ongemakken kunt u bij DRESSYOURPARENTS terecht, neem hiervoor contact op!

 

 

 

 

Meer posts