Herfstvakantie met de kleinkinderen

Tips activiteiten met de kleinkinderen voor de herfstvakantie

De herfstvakantie begint!

De blaadjes aan de bomen verkleuren, de dagen worden korter en het weer kouder. Hèt moment om met kleinkinderen iets leuks te ondernemen en te genieten van het mooie herfstweer.

Het was vroeger allemaal niet zo vanzelfsprekend om er op uit te gaan, maar tegenwoordig zijn we langer ‘jong’ en kunnen we veel meer ondernemen. Een dagje met de kleinkinderen is iets om naar uit te kijken en leuke plannetjes worden bedacht. Soms lukt het niet meer goed om erop uit trekken, dan is het leuk om thuis iets te doen.

 

Lekker naar buiten!

In het bos kastanjes en mooie bladeren zoeken of langs het strand schelpen zoeken. Daarna thuis met een lekkere kop warme chocomel erbij, er iets moois van maken. Open haard aan en figuurtjes knutselen van de gevonden kastanjes en eikels. De prachtige herfstbladeren drogen of meteen iets moois maken met verf en plaksel. Van de schelpen kan een mooi schilderijtje gemaakt worden.
Wist u dat er tegenwoordig ook rolstoelen met hele brede profielwielen zijn, die het strand op gereden kunnen worden en waarmee het prettig wandelen is in het bos? Dan wordt het een gezellig familie uitje.

Herfstbladeren drogen Poppetjes maken van kastanjes

Ideeën bij slecht weer

Bij slecht weer is een lekker filmmiddagje op de bank onder een deken een heerlijk tijdverdrijf. Naar de bioscoop is nu ook weer goed mogelijk! Kinderen van alle leeftijden spelen graag spelletjes zoals kaarten, Rummikub, Ticket to Ride, Ganzenbord, of een uren durend Monopolyspel of Kolonisten van Catan.
Een echte opa en oma activiteit is samen een lekkere appeltaart of koekjes bakken. Heeft u er al eens aan gedacht een receptenboek te maken waarin u de recepten schrijft waar de kinderen zo dol op zijn? Kan voor elke kind anders zijn en dan hebben ze straks èn uw lekkerste recepten èn een mooie herinnering aan u erbij.

Ganzebord spelen met opa en oma tijdens de herfstvakantie! Appeltaart bakken met de kleinkinderen tijdens de herfstvakantie

Casual en sportieve kleding

Voor al deze activiteiten is het fijn om gemakkelijk zittende kleding te hebben. Naar buiten in een lekkere comfortabele jeans van Toni Dress, Zerres of Brax Raphaela bijvoorbeeld. Voor de heren hebben we jeans in alle pasvormen (Philip, Oliver en Alex). Fijn te combineren met een paar laagjes, zoals een polo met een vest of een trui over overhemd van Brax, R.B. Boston of Baileys. Dan kunt u als het warm is (of juist koud) iets uit en- aandoen. Voor dames is een vest of pullover van LeComte of Gollé Haug heel geschikt, wat sportiever van Rabe of Frank Walder. Eronder een mooie blouse of top die bij het uittrekken overblijft.

Bij het koken en verven is het belangrijk dat kleding niet alleen comfortabel zit, maar ook dat het gemakkelijk wasbaar is, dat de kwaliteiten daarbij behouden blijven.

En natuurlijk wilt u de goedkeuring van uw kleding van uw kleinkinderen. Uit ervaring weten wij dat zij uitspreken als u een hippe opa of oma bent, een leuke broek of trui aan hebt. Een groter compliment kunt u natuurlijk niet krijgen!

 

Online kleding voor stylish seniors

DRESSYOURPARENTS zoekt kleding uit die aan al deze voorwaarden voldoet. Stijlvolle mode van goede, bekende merken. Met veel keus in klassiek, casual en sportief. De kleding moet gemakkelijk uit- en aan te trekken zijn, goed wasbaar zijn en de kwaliteit moet daarbij behouden blijven.

Kleding, nachtmode en accessoires voor stylish seniors, dames en heren, die modern gekleed willen blijven zoals ze gewend zijn. En daarnaast hun kinderen en/of mantelzorgers helpen hen dat te kunnen organiseren voor als men niet meer goed zelf kan winkelen.

Meer posts